2019/12/30

Joulu

Meidän joulu on ollut ihana. Samalla kun olemme leiponeet pipareita, paketoineet viimeisiä lahjoja ja lämmittäneet glögiä liedellä, olen huomaamattani hiljentynyt viettämään myös blogi-lomaa. Se on tehnyt hyvää vaikka huomaan, että aiheet joista haluaisin kirjoittaa ovat hieman kasaantuneet. Joulu on tarkoitettu rauhoittumiseen joten ylimäärinen tietokoneen näpyttely olisi tuntunut väärältä. Sen sijaan, että olisin kirjoittanut blogikirjoituksia, olemme melkein joka ilta katsoneet joko poikien tai isi-ihmisen kanssa leffaa (siihen aikaan kun normaalisti olisin kirjoittanut blogi-postauksia). On kiva huomata miten isoja meidän pojat jo ovat. Katsoimme yhtenä iltana Jumanji-elokuvan ja ymmärsin, että näistä meidän yhteisistä leffahetkistä on jo iloa myös meille vanhemmille. Kaikella kunnioituksella piirrettyjä elokuvia kohtaan. Perheen yhteisten iltojen lisäksi olemme viettäneet paljon aikaa myös perheen ja ystäviemme kanssa. Olemme paistaneet blinejä, viettäneet tortilla-iltaa ja kokoontuneet äitini ruokapöytään syömään jouluisia kasvisruokia. Yhtä syömistä siis. Hihii..Ensimmäinen kotona vietetty jouluaatto meni yllättävän sujuvasti. Meidän luona vieraili joulupukki ja juuri ennen hänen saapumista meidän pikkupojissa oli huomattavissa "pientä" jännitystä. He pomppivat ja juoksivat ympyrää ihmetellen milloin tonttu tulisi. Joulu on lapsia varten. Tai noh, on se vähän myös meitä aikuisia varten. Meitä kokoontui joulupöydän ympärille yhteensä 11 henkeä herkuttelemaan. Meidän esikoinen esiintyi hienosti koko juhlaväelle soittamalla "jinglebells"-laulun ukulelella ja tämä sai meille aikuisille kyyneleet nousemaan silmiin. Yhdessäolo sujui leppoisasti ja ruuatkin olivat juuri sellaisia kuin olimme suunnitelleet. Olihan esillepanossa hommaa, mutta kun kaikki auttoivat ja kantoivat kortensa kekoon, tämäkin sujui odotettua helpommin.

Oli meillä myös yksi vastoinkäyminen. Me olimme tilanneet joulupöydän kaikki kalat Tukkutorin kalalta kotitoimituksella 23. päivä. Näin ajattelimme säästyvämme pahimmalta stressiltä ja kalatiskin tungokselta. Se ei kuitenkaan mennyt ihan niin kuin olimme toivoneet. Aatonaaton iltana istuimme vielä yhdeksän aikaan illalla odottamassa toimitusta. Eniten minua ärsytti se ajatus, että joutuisimme lähtemään kalaostoksille seuraavana aamuna, sillä toimitus ei nähtävästi ollut tulossa. Soittelimme sen perään ja meille vakuutettiin, että toimitus on lähtenyt liikkeelle ja on vielä tulossa. Juuri kun olimme sammuttamassa telkkaria ja menossa nukkumaan täysin toivosta luopuneena puhelin soi kello 23.57. Se oli kuljettaja joka oli toimittamassa meille "kylmätoimitusta". Kalat toimitettiin siis 23 päivä 3 minuuttia ennen vuorokauden päättymistä. Emme joutuneet lähteä kalaostoksille, mutta stressiltä emme säästyneet. 

Tästäkin pienestä stressimomentista olemme toipuneet ja onnistuneesti viettäneet jouluaaton jälkeen super rentoja lomapäiviä kotona. En muista milloin olisimme lomailleet ihan vaan kotona, sillä normaalisti olemme aina reissussa, veneellä tai mökillä. Ehdottomasti lisää tällaista!

Miten sinun joulu meni?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Oi, kuulostaa ja näyttää ihanalle joululle♥ Itselläni tuli kuin varkain lähes koko joulukuu blogi-lomaa. On mukava palata, mutta vielä mukavampaa oli viettää rentoja iltoja miehen kanssa kaksin tai väkertää vaihteeksi jotain omilla käsillään.

    VastaaPoista