2019/12/17

Matka Hampurin joulutorille

Viime viikonloppuna teimme jotain mitä emme ole tehneet yli yhdeksään vuoteen. Muutama kuukausi sitten päätimme ystäviemme kanssa hullutella ja lähteä ihan aikuisten reissuun - siis ihan ilman lapsia. Olemme matkustaneet paljon yhdessä meidän kavereiden kanssa, mutta lapset ovat aina olleet mukana. Halusimme kaikki hetkeksi palauttaa mieleen aikaa ennen lapsia. Olemme tietenkin matkustaneet kahdestaan isi-ihmisen kanssa mutta emme ole olleet reissussa kavereiden kanssa hyvin hyvin pitkään aikaan. Tällaisessa matkassa on jo lähtökohtaisesti ihan eri fiilis. Keksimme hauskan teeman matkallemme ja päätimme lähteä jonnekin Eurooppaan katsastamaan joulutoria. Katsoimme kalentereitamme ja löysimme onneksi yhden viikonlopun jolloin matka onnistuisi. Pian sen jälkeen olimme jo buukanneet itsemme lennolle Hampuriin ja viime viikonloppuna matka vihdoin toteutui. Kokoonnuimme Helsinki-Vantaan lentokentälle ja kippistelimme tulevalle viikonlopulle. Tuntui hauskalta mutta samalla oudolta olla liikkeellä ilman lapsia... 

Tällä reissulla olimme panostaneet ennen kaikkea mukavuuteen. Meidän hotelli oli aivan täysi kymppi ja lentoajatkin olivat neljän kiireisen ihmisen aikatauluihin sovitettu. Lähdimme reissuun perjantaina töiden jälkeen ja paluulento oli sunnuntai-iltapäivällä. Tähän väliin meille jäi kaksi päivää aikaa kiertää Hampurissa. Itse en aiemmin ollut käynyt siellä ja oli hienoa nähdä ja tutustua uuteen paikkaan vaikka ykköstavoitteena ja matkan ainoa etukäteen suunniteltu ohjelma oli käydä joulutorilla. 

Hampurissa oli useampia joulutoreja, mutta virallinen Weihnachtsmarkt löytyi raatihuoneen edustalta. Tämä tunnelmallinen joulutori oli todella täynnä ihmisiä ja kapeita käytäviä myyntikojujen ohi sai kulkea rauhallisesti jonottaen. Silti tunnelma oli hilpeä. Joulutorin keskellä oli karuselli joka valoineen ja äänineen toi hienoa fiilistä ohikulkijoille. Pisimmät jonot oli sellaisille myyntikojuille jossa myytiin lämpimiä Glühwein-juomia. Ihmiset valitsivat juomiensa terästykseksi rommia, amarettoa tai kirsikkaviiniä. Keraamiset jouluteemaiset kupit olivat pantillisia. Me kävimme joulutorilla kumpanakin päivänä ja joimme useammat glögit. Yritimme katsella kojujen tarjontaa, mutta koska väkeä oli niin paljon jätimme ostokset tekemättä. Joulutunnelma kuitenkin löytyi. Itse olin sitä mieltä, että joulutori oli tunnelmallisin juuri pimeään aikaan. Silloin valot ja ihmisten iloisuus oli parhaimmillaan. Toki joulutorilla shoppailu (ja kenties valokuvien ottaminen) ehkä onnistuu parhaiten valoisaan aikaan. Me saimme kokea kummatkin. Meillä oli uskomattoman hauska reissu ja sovimme, ettei tämä jäänyt ainoaksi reissuksi tällä porukalla. 

Ainiin, teimme reissussa paljon muutakin mutta palaan tähän aiheeseen myöhemmin joulun jälkeen! 

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti