2019/12/10

Kääk - ensimmäinen jouluaatto kotona!

Tässä nyt sitten monen mutkan kautta kävi niin, että vietämme ensimmäistä kertaa koskaan jouluaattoa kotona. Iiik! Saamme toki seuraa. Juhlapöytään meidän kanssa istahtaa lasten isovanhemmat sekä minun, että isi-ihmisen puolelta ja tämän lisäksi meidän joukkoon liittyy myös iso-isovanhempia. Yhteensä juhlijoita on siis 11. Se on kivaa, sillä minun joulu on aina ollut sellainen johon kuuluu iso joukko ihmisiä. The more, the merrier - niin sanotusti. Erikoista tästä joulusta tekee kuitenkin sen, että vietämme joulun ensimmäistä kertaa meidän omassa kodissa. Tästä olen nyt kehittänyt itselleni pienen paniikin. Tai paniikki on ehkä väärä sana mutta koen tästä kaikesta kyllä pientä nousevaa joulustressiä. Tänä jouluna meidän pitää päättää miltä meidän ikioma joulu näyttää. Saamme tietenkin paljon apua isovanhemmilta jotka tuovat ja valmistelevat perinteisiä  jouluherkkuja meidän pöytään. Uskon, että meidän tarjoilut näyttävät hyvin perinteiseltä ja samoilta kuin meidän vanhempien joulupöydässä on näyttänyt. Siinä on kaloja, mätejä, blinejä, mössöjä ja paljon muita herkkuja. Myöhemmin syömme myös kinkkua, laatikoita ja lopuksi luumuaiheista-jälkkäriä.

Kaikki tämä on kivaa, mutta päätös syntyi hieman yllättäen. On tässä monia hyviä puolia joita en aiemmin ole tullut ajatelleekseni. Ensinnäkin koen nyt, että oman kodin siivoaminen ja koristeleminen joulukoristeilla ja kuusella on paljon merkityksellisempää kuin se muuten olisi ollut. Kaikki luo tunnelmaa tätä tärkeää iltaa varten. Meidän ei myöskään tarvitse matkustaa autolla, pakata kaikki lapset, kimpsut ja kampsut mukaanlukien lahjat autoon ja suunnata muualle. Saamme rauhassa laitella joulua ja valmistella ruokia. Kotimme tulee tuoksumaan joululle aivan eri tavalla tänä vuonna. Mieletöntä.

Kun rakensimme meidän nykyistä taloa kuvittelin miten viettäisimme joulua täällä. Nyt tämä käy toteen ja uskon, että meidän jouluaatosta tulee hieno.

Missä sinä vietät joulua? Oletko koskaan järjestänyt joulua kotona?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti