2019/12/09

Pahviset joulukuuset

Nythän on niin, että lapset saavat nykyään askarrella paljon koulussa ja päiväkodissa. Silti minussakin asuu se pieni lapsi ja minäkin haluan mielelläni hakea joulufiilistä askartelemalla jouluisia juttuja yhdessä meidän poikien kanssa. Tänä vuonna meidän suunnitelmissa oli askarrella hienot pahviset joulukuuset yhdessä. Ajattelin ensin, että olisimme itse leikannut pahvista erikokoiset palat mutta kuin sattuman kaupalla löysin askarteluliikkeestä setin jossa oli tarvikkeet kahteen pahviseen joulukuuseen. Nämä olisi tietenkin jopa samalla idealla voinut toteuttaa itse, mutta tällaiset askartelupaketit tuovat tietenkin helpotusta kiireiseen arkeen. Nyt viikonlopppuna laitoimme siis joulumusiikin soimaan aloimme askarteluhommiin.. 

Me olemme pääosin säästäneet kaikki lasten askartelemat joulukoristeet sillä minusta niissä on kivaa henkeä. Myöhemmin, kun lapset ovat isompia, on kiva muistella yhteisiä askarteluhetkiä katsomalla aiempien vuosien "taideteoksia". On hauska huomata, että myös omilla vanhemmillani on vielä minun ja siskojeni tekemiä juolukoristeita esillä jouluna. Tänä vuonna emme ole ostaneet mitään uusia joulukoristeita vaan panostamme itsetehtyyn ja jo kotoa löytyvään tavaraan. Lähempänä joulua aiomme vielä tehdä silkkipaperista lumihiutaleita ikkunoihin, sillä ulkona vallitseva harmaa sää ei ole kovin kaunista katsottavaa. Hihii.. 

Joulukuusen tulemme hankkimaan vasta jouluviikolla ja koristelemme sen aaton aattona. Se on kiva yhteinen jouluperinne ja se tuo hetkessä paljon joulutunnelmaa meidän olohuoneeseen. Edelleen olen innoissani muutava vuosi sitten hankkimistamme johdottomista joulukuusen valoista. Tänä vuonna lasten pakettijoulukalenterista löytyy myös suklaita ja muita herkkuja jotka he saavat ripustaa joulukuuseen. Kaikki tämä on kivaa yhteistä joulupuuhaa ja joka päivä olemme päivä lähempänä h-hetkeä. Jee. 

Askarrellaanko teillä joulukoristeita yhdessä?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti