2020/02/13

Tuunattu Afrikan Tähti peli

Reilu vuosi sitten meidän pojat innostuivat oikein kunnolla Aftikan Tähti-pelistä. Tämä on aito klassikkopeli ja muistan, että se oli hitti jo omassa lapsuudessani. Tämä peli on nyt meidän koko perheen rakastama, sillä pelin kulkua on helppo ymmärtää, siinä voi käyttää kevyttä strategiaa ja siinä saa laskea rahoja. Täydellinen yhdistelmä silloin kun pelaajien ikä vaihtelee suuresti. Loppujen lopuksi siinä on kyse tuurista kumminkin. Afrikan tähti-peli on esillä meidän perheen ruokapöydällä joka viikko - liiottelematta. Mutta pelinappulat ovat tehty pahvista ja pelinappulat ovat helppo merkata. Meidän isi-ihminen nauraa aina omalle lapsuuden versiolle Afrikan Tähdestä joka vieläkin löytyy meidän mökiltä. Siinä kaikki timantit ovat saaneet ruksin pelinappulan takakanteen. Olemme poikien kanssa nauraneet yhdessä tälle meidän isi-ihmisen "tuunaukselle". Hahaa..


Meidän perhepäivähoitaja vinkkasi meille aikoja sitten siitä, että Afrikan Tähti-pelin nappulat sopii täydellisesti maitoipurkissa oleviin kierrekorkkeihin ja koko pelin voisi tuunata kestävämmäksi keräämällä korkkeja talteen ja asettelemalla pelinappulat niiden sisään. Niinpä me ryhdyimme tuumasta toimeen. Tämä keräilyprojekti ei kumminkaan ollut mikään pieni, sillä me käytämme vain satunnaisesti näitä maitopurkkeja ja mehupurkkeja jossa on valkoinen kierrekorkki. Loppujen lopuksi meillä meni noin puolisen vuotta siinä, että saimme kerättyä kasaan 30 pestyä korkkia. Huh. Toissapäivänä kun laskimme korkit vielä puoliksi masentuneina meidän jääkiekkotapaturmasta ja murtuneista olkapäistä, meille nousi hymy naamalle. Korkkeja oli vihdoin riittävästi! Asettelimme yhdessä pelinappulat korkkeihin ja näin meidän Afrikan Tähti-peli on tuunattu astetta kestävämmäksi. Jee. Pelasimme tietenkin heti pari kierrosta ja totesimme että peli toimii edelleen yhtä hyvin - ellei jopa paremmin. Hihii..

Olitko sinä kuullut tästä "pirkka-niksistä"?

-Såfin 

1 kommentti:

  1. Mulla on ihan sama projekti menossa :) Meidän mökki-Afrikan Tähdestä nappulat on niin huonossa jamassa, että oon nyt vuoden vaihteesta lähtien kerännyt kaikki sopivat korkit talteen :)

    VastaaPoista