2014/12/26

Joulua, joulua, joulua..

Joulu! Odotus, glögiä, lunta, ystäviä, perhettä, kuusi, koristeita, kinkku, hymyä, lasten riemua, lahjoja, antamisen iloa, laulua, joulupukki, herkkuja ja ulkoilua. Tässä vain muutama asia, jotka on ilahduttanut meitä viimeisten päivien aikana. Meidän joulu on ollut juuri sitä mitä kuuluukin olla..  


"Onko se joulu tänään?" sanoi meidän esikoinen samalla sekunnilla kun avasi silmät jouluaattona. Innostuneena piti heti päästä avaamaan joulukalenterimme viimeinen paketti. Kun lanttulaatikko paistui uunissa kävimme koko perhe saunassa. Vaikka saunamme ei ole suuri, on sanomattakin selvää, että mukaan mahtui myös merihevoset, kalat, valaat ja hylkeet. Pitihän heidänkin saada peseytyä löylyvadissa näin joulun kunniaksi. Haudoille mennessä lauloimme joululauluja ja mietimme miksi kaikki joululaulut eivät ole olemassa sekä ruotsiksi, että suomeksi...Aattona meillä oli oikein iso porukka kasassa ja söimme jouluillallista 12 hengen voimin. Silti voisin väittää, että kalapöydässä oli enemmän kuin yhtä kalasorttia per henkilö ja kaikkea taisi tulla maistettua. (Hups!) Aattona meillä kävi myös joulupukki kylässä. Vaikka esikoisemme aikaisemmin oli tehnyt tuttavuutta pukkiin hänen päämajalla Rovaniemellä, häntä jännitti melko paljon, kun kuuli koputukset ovessa. Lopulta hän uskalsi kuitenkin laulaa pukille muutaman joululaulun ja auttaa lahjojen jaossa. Myöhemmin hän kuvaili tätä tilannetta "hirvittävän jännittävänä". 

Joulupäivänä jatkoimme ulkoilujen jälkeen juhlallisuuksilla ja herkutteluilla seuraavassa osoitteessa. Perinteistä kinkkua tai luumujälkiruokaa ei tosin ollut tarjolla, vaan saimme syödä mm. blinejä, punajuurivuokaa ja melonikakkua. 

Kiitos kaikille ikimuistoisesta joulusta.   

-Såfin

PS. Palaan vielä pakettien sisältöön, kunhan olemme kerenneet tutkiskella niitä ensin hieman. (Isillä on tällä hetkellä kädet täynnä - lasten lelut pitää koota, ruuvata ja kasata ja kaikki pitää tehdä HETI!!..) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti