2014/12/02

Etsintäkuulutetaan: paras nokkamuki!

Olemme ottaneet projektiksi löytää kuopukselle hyvä ja toimiva nokkamuki. Meillä ei nokkamukeista juuri ole kokemusta, sillä meidän esikoinen jätti sen vaiheen täysin väliin. Meillä taisi silloin kolme vuotta sitten olla yksi nokkamuki, joka ensimmäisen käytön jälkeen ei enää ollutkaan tiivis ja juoma valui kannen ja mukiosan välistä ulos. Nyt meidän 10 kk vanha vauva, joka tähän mennessä on juonut ruokajuomaa tavallisesta lasista aikuisen auttamana, haluaa juoda itse (Huokaus!). Helppouden takia otamme askeleen taaksepäin tavallisesta lasista ja aiomme toisin kuin ensin ajattelimme ottaa käyttöön välivaiheen - eli nokkamukin.


Ainu MAM 
Fisher Price
Phillips Avent
Otimme testiin kolme saatavilla olevaa perusmallia. Viikon harjoittelukauden jälkeen mukeja pyöritellessä meidän ehdoton suosikki on se kaikista yksinkertaisin ja helposti koottava Ainu MAM:in malli, joka kokonsa puolesta mahtuu ja pysyy parhaiten meidän kuopuksen kädessä. Hyväksi kakkoseksi jäi Fisher Pricen malli, jonka käyttöä häiritsee ainoastaan nokkaa peittävä käännettävä kansi siksi, että se on paljon kiinnostavampi kuin itse juominen. Phillips Aventin mallissa taas pitkää kovaa juomanokkaa on kivaa pureskella eikä meidän kuopus ole suostunut juomaan siitä juuri ollenkaan.

Näin meillä!

-Såfin

(Kuvat: Nokkamukien kuvat jokaisen tuotteen omilta verkkosivuilta)


8 kommenttia:

 1. Meillä ei vielä ole ajankohtaista, mutta olen kuullut kehuja Ikean nokkamukista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin täysin, että Ikeassakin on näitä lastentarvikkeita! Pitää testata! :)

   Poista
 2. http://www.lastenverkkokauppa.fi/nuby-nokkamuki-nonspill-240ml-eri-vareja-p-3991.html oon tykänny tästä tosi paljo :) Neiti 6kk juo tästä jo ite :)
  -NaNNa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hienoa kun teidän puolivuotias jo juo itse! :) Pitää ehdottomasti laittaa muistiin tuo Nuby:n nokkamuki!

   Poista
 3. Meillä oli joku autot nokkis joka ei vuotanut mutta oli hankala pestä kun kaikki osat piti irroittaa ettei jää pöpöjä mihkää väliin, mutta ei se kauaa käytössä ollut paitsi pitemmillä matkoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä pointti kun valitsee nokkamukia! On tärkeää, että osat saa helposti irroitettua toisistaan ja tietysti koottua taas! :)

   Poista
 4. Hyväksi todettu nokkamuki on ehdottomasti Ikean nokkamuki, jolla hintaa muistaakseni 1,99€. Tosin toimii ehkä paremmin vielä aavistuksen isommalla lapsella, koska siinä ei ole sitä tippalukkoa ja maito valuu kivana norona, kun mukia heiluttaa alassuiten. Meillä sitten taas tuo Mam nokkamuki oli ihan susi. Neiti narskutti nokan rikki alta aikayksikön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! No, pitää katsoa, ettei poika pureskelisi nokkaa kovin paljon tuossa Mam:in mukissa! :) Ikean nokkamukit pärjää ainakin hintansa puolesta vertailussa. Ikean mukeja voisi ehkä hankkia jo ainakin varamukiksi hoitolaukkuun, ja ottaa pysyvämpään "koti-käyttöön" myöhemmin kun tippalukkoa ei enää tarvitse!

   Poista