2014/12/03

Terveisiä Napapiiriltä!

Päätimme koko perhe lähteä isin mukaan työreissuun Rovaniemelle. Päätös tuli melko nopeasti emmekä kerenneet suunnitella reissua muuten kuin, että ehdottomasti menisimme kertomaan pukille joululahjatoiveemme! Kerroimme esikoisellemme reissusta Rovaniemelle, joulupukin kotiin. Hän kyseli paljon pukista ja jännitti selkeästi reissua kovasti. Aamulla kun olimme lähdössä kentälle kysyimme sitten häneltä, että minne olimmekaan menossa tänään. Saimme vastaukseksi isolla ja innostuneella huudolla että: Ylihärmään jeee..!! (Voitte kuvitella, että nauroimme tälle aika paljon). 

Lensimme Norwegianilla ja lennot sujuivat kaikin puolin todella hyvin. Kuopus nukkui kumpaakin suuntaan päiväunet koneessa ja esikoinen on jo niin iso, että viihtyi pienellä lahjonnalla kiltisti omassa penkissä reilun tunnin lennon ajan. Pakkaamisessa olisi kuitenkin ollut hieman parannettavaa, sillä unohdimme matkasta tuplarattaiden toisen istuimen (Hups!). Matkassa oli sitten vaan ihan tavalliset rattaat, mutta pärjäsimme onneksi hyvin. 
Saimme parin päivän reissun aikana alkumakua Lapin talvisesta tunnelmasta ja koimme myös miltä tuntuu nukkua kaikki yhdessä kolme metriä leveässä sängyssä. Lisäksi opin itse kolme uutta asiaa Lapista: 1. Vispipuuron toinen nimi on lappapuuro. 2. Napapiiri liikkuu. (tottakai, aivan kuten pohjois- ja etelänapakin, mutta tätä ei vaan ole tullut ajateltua aikaisemmin). 3. Kuulimme lappalaiselta poromieheltä, että jouluna Rovaniemellä maassa yksi kolmasosa siitä lumesta mitä heillä maaliskuussa tulee olemaan.

Lisää joulupukin tapaamisesta seuraa, kunhan saamme tilaamamme kuvat tonttupajasta!

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti