2014/12/08

Itsenäisyyspäivä aikuisen ja lapsen silmin

Kun isi lauantaiaamuna kertoi esikoiselle (erittäin tiivistetyn) tarinan siitä, mikä itsenäisyyspäivä on ja miksi meillä sellaista vietetään, hän sai kommentiksi "joo joo, laitetaankome nyt tämä haisulipuku päälle". 3-vuotias on vielä liian pieni ymmärtämään. Meidän esikoinen askarteli kuitenkin aivan oman lippunauhan itsenäisyyspäivän kunniaksi. Hän opetteli sen avulla tunnistamaan Suomen lipun sinisen ristin ja illalla hän oli hienosti myös bongannut sen katsellessa linnan juhlia tv:stä isovanhempiensa kanssa.


Me aikuiset saimme juhlia itsenäisyyspäivää todella tyylikkäästi meidän ystävien tunnelmallisessa kodissa. Aikaisempina vuosina olemme tällä porukalla kokoontuneet pikkujoulujen merkeissä, mutta tänä vuonna vietimme ensimmäistä kertaa itsenäisyyspäivää yhdessä. Illan isäntäväki oli kokannut meille aivan mahtavat purtavat ja kun luulimme, että herkut oli syöty, he yllättivät meidät vielä marjapiiraalla ja suklaakakulla. Nam!


Koska tavallaan vietimme sekä itsenäisyyspäivää, että pikkujouluja samalla istumalla, saimme myös skoolata kahdesti, ensin kuohuvalla ja myöhemmin glögillä. Haaveilimme kutsusta linnan juhliin ja suunnittelimme tietysti pukuvalintaamme siltä varalta, että oikeasti saisimme kunnian juhlia presidentin seurassa vielä jonakin päivänä..

Erityinen kiitos illan isäntäväelle ja tietysti isovanhemmille, jotka juhlivat kotosalla pikkuväen kanssa!

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti