2015/09/03

Kun päätimme palkata siivoojan

Nämä ns. "ruuhkavuodet" ovat hirvittäneet meitä vanhempia jo pidemmän aikaa. Niin kauan kun toinen on vapaalla ja kotona lasten kanssa, on paljon asioita joita voi tehdä kodin siisteyden eteen siinä lasten hoitamisen ohessa. Voi pestä pyykkiä, siivota hyllyjä, pyyhkiä pölyt ja välillä lapset jopa innostuvat auttamaan näissä puuhissa. Mutta mitä sitten kun kummatkin vanhemmat käyvät töissä ja samalla yrittää antaa aikaa lapsille, hoitaa kotia, löytää aikaa kuntoilulle, hoitaa parisuhdetta, nähdä ystäviä ja joskus (erittäin harvoin) viettää sitä omaa aikaa - mitä sitten tapahtuu? Kuten jo aiemmin olen todennut, tämä yhtälö ei vaan toimi. Meillä on vasta muutama päivä oikein kunnollista arkea  takanamme ja kotimme on jo kaikkea muuta kuin siisti ja siivottu..

Ongelma vaatii listojen tekemistä ja tällä kertaa päätin listata sekä sellaisia asioita joita kukaan muu ei voi hoitaa puolestani, että asioita joita joku muu voi hoitaa. Kukaan muu ei voi antaa rakkautta meidän lapsille kuin me, eikä kukaan muu voi esim. kuntoilla puolestamme mutta sen sijaan joku VOI mm. siivota meidän kodin ja joku VOI tuoda tilaamamme ostokset kotiovelle.. Näin se sitten syntyi - päätös palkata siivooja. Meidän siivooja tulee ainakin nyt alkuun joka toinen viikko auttamaan meitä kodin siisteyden kanssa. Hän imuroi, pyyhkii lattiat, pölyt ja pesee pintoja..

Ensin häpesin meidän päätöstä. Emmekö kykene itse siivoamaan omaa kotiamme? Mutta mitä useamman kanssa olen jutellut asiasta minulle on selvinnyt, että todella moni lapsiperhe käyttää siivouspalvelua.  Emme siis ole yksin tälläisen päätöksen kanssa ja loppujen lopuksihan kyse ei ole siitä ettemmekö kykenisi siivoamaan - haluamme vaan käyttää aikamme vielä tärkeimpiin asioihin. 

Mitä mieltä olette - onko siivoojan palkkaaminen oikea päätös?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Hei, kyllä uskon että todellakin on hyvä päätös :) Uskon että aika monikin lapsiperhe olisi valmis ottamaan siivouspalvelun parin viikon välein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin, ainakin ensi-siivoukseen olimme eilen todella tyytyväisiä :) Ne on just nimittäin ne lattianpesuhommat yms. jotka jää tekemättä kun minä priorisoin näiden kaikkien asioiden välillä..

   Poista
 2. Loistava päätös! Töihin paluussa mua mm. hirvittää se etten ehtis siivota ja pitäis elää sen asian kanssa (en kestää). Tiedän kyllä myös ihmisiä jotka käyttää siivouspalveluita. Oot vaan pikemminkin että "lällällää, meillä käy siivooja" ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. Kiitos rohkaisusta! <3 Ehkä minä vielä joskus "lällättelen" tällä asialla. Ja onhan se parempi, että en ajattele esim. sitä pesemätöntä suihkutilaa samalla kun yritän nauttia niistä muutamista yhteisistä ilta-tunneista poiken kanssa.

   Poista