2015/09/24

Liian innokas syysihminen

Olin täysin unohtanut miten paljon tykkään syksystä. Puissa olevasta ihanasta värikirjosta, onnellisuuden tunnetta jokaisesta aurinkoisesta illasta, askartelusta, omenoiden tuoksusta ja, ja, ja, ja.. Joskus nuorempana uskottelin itselleni olevani kevätihminen mutta näin myöhemmin olen ymmärtänyt, että lempivuodenaikani on ehdottomasti syksy. Välillä olen jopa hieman liian innokas syysihminen. Kröhöm. Kerroin, että kävimme alkuviikosta kääntymässä Hämeenlinnassa ja siellä kaikki puut olivat jo kauniin punaiset ja pudonneita lehtiä oli jokapuolella. Syntyi idea siitä, että voisimme tällä viikolla lähteä yhdessä perheen kanssa keräämään syyslehtiä askarteluja varten..

Otimme eilen mukaan paperikassin ja lähdimme metsään. Suureksi pettymykseksemme tajusimme ettei täällä oikein vielä ole niitä kauniita punaisia tai oransseja lehtiä, vaan ainoat pudonneet lehdet ovat ruskeita tai korkeintaan hieman kellertäviä. Se oikein kunnollinen "väri"-syksy ei ole vielä tullut tänne asti - se raja kulkee ilmeisesti jossan tuolla Hämeenlinnan suunnalla. Buhuu.. Noh, saimme paperikassiin muutamia hienoja lehtiä, mutta sen eteen saimme nähdä aika paljon vaivaa. Löysimme varmaan ne ainoat kauniisti punertavat lehdet koko Pohjois-Helsingin alueelta.. Hahaa.. Noh nyt ne lehdet on tuolla kirjapainojen alla siloittumassa ja pääsemme sitten huomenna askarteluhommiin!

Oletko sinä syysihminen vai miellyttääkö jokin muu vuodenaika enemmän?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Ihania syksyisiä kuvia <3 Mun on kyllä myös pakko myöntää olevani enemmän syys- kuin kevätihminen :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, syksy askartelua ♥ Mä oon kyllä ihan yhtä innoissani aina uudesta vuodenajasta :D

  VastaaPoista
 3. Mäkin tykkään syksyn väriloistosta. Mutta nyt ainakin on ollut tälle syysihmiselle aivan liian synkkää ja kosteata, jotenkin en osaa edes nähdä luonnon kauneutta sen kaiken tihkusateen, kosteuden, pimeyden ja lähes surkeuden keskeltä :) Onneksi kuitenkin täällä etelässä on vielä vähän aikaa siihen parhaimpaan väriloistoon ja ehkä niistä hieman kirpsakoista ja kuulaista syyssäistä saadaan vielä tänäkin vuonna nauttia :)

  VastaaPoista
 4. Kesä on paras, mutta sitten syksy. Kevät kolmantena, sekin on hyvä, mutta talvesta en pidä. Olkoon vaikka räntäsade, sekin on parempi kuin pikkupakkanen.

  VastaaPoista