2016/09/23

Perjantaiprojekti: syksy lasikulhossa

On kiva fiilistellä syksyä. Tiedän, ettei moni ihminen aidosti ole syysihminen. Ensikohtaaminen syksyn kanssa on kuitenkin usein ihanaa ja on vaikeaa saada tarpeekseen kaikista tuoksuista, väreistä, pimeistä kynttiläilloista ja takan polttamisesta. Kaikki pitää tehdä turbovaihteella, koska kohta kaikki on ohi. Miten tästä kaikesta ihanasta värimyrskystä sitten voisi nauttia vielä vähän enemmän? Me ainakin ajattelimme tänä viikonloppuna yrittää elää syksyä täysillä tuomalla kaikki syksyn tuoksut ja ihanat värit yhteen isoon purkkiin meidän kotiin. Tämä on oivallinen projekti lasten kanssa - jokainen voi osallistua keräämiseen ja kokoamiseen. Ja mitä parasta, luonnosta löytyvät jutut ovat paitsi kauniita myös täysin ilmaisia..

Meidän syyskulhossa on kuivatettuja omenaviipaleita, käpyjä, kanelitankoja, lehtiä, minikurpitsoja ja pihlajamarjoja. Näiden lisäksi voisi myös kuivattaa vaikka appelsiiniviipaleita tai laittaa kulhoon kokonaisia kuorimattomia pähkinöitä, kauniita kiviä, tammenterhoja tai muita syysmaastosta löytyviä juttuja. Voin kertoa, että kun kokosimme tätä kulhoa meidän kotiin levisi ihanan makea ja omeinanen syystuoksu. Niin ihanaa. Nyt siis kaikki ulos metsään keräämään syksyä talteen! Hihii..

Oletko sinä joskus tehnyt tällaista syys/kesä/talvi-kulhoa?

-Såfin

10 kommenttia:

 1. Siis aivan ihana idea! <3 Me ollaan kyllä lasten kanssa keräilty syksyä talteen ja viime vuonna järjestettiin jopa pieni "näyttely" :D Mutta tämmöistä purkkia ei olla kyllä tehty koskaan, melkeen pitäisi, hihi :D

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuollaiset "näyttelyt" on kyllä ihan parhaita. Hihii.. <3.. Tämä kulho on aika helppo toteuttaa ja se on kivaa kun kaikki perheen pienimmätkin voi osallistua - tai ehkä jokainen voisi tehdä oman kulhonsa? :)

   Poista
 2. Ompa hauska idea ja niin kauniisti kaikki esillä tuossa kulhossa. :)

  VastaaPoista
 3. Super ihana idea!! Täytyypä kokeilla <3

  VastaaPoista
 4. Ihana purkki♥ Meillä lapset hyvin tehokkaasti tuovat syksyä sisälle ja niitä sitten laitellaan milloin mihinkin kippoihin säilöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva - syksyssä on kyllä niin paljon kauniita asioita! <3 Kiva jos teidänkin lapset innostuvat tällaisesta! :)

   Poista