2016/10/05

Meidän perhe Alpeilla

Terveisiä Sveitsistä! Minun oli jo eilen tarkoitus julkaista blogikirjoitus meidän ihanasta matkasta mutta kello oli jo yli puolenyön kun toissapäivänä vihdoin raahasimme matkalaukkumme ja kaksi väsynyttä pikkupoikaa lentokenttätaksista kotiovelle. Palasimme neljän päivän matkalta Sveitsin Genevestä. Samalla matkalla kävimme myös Ranskassa, pienessä Chamonix-nimisessä kylässä aivan Mont Blancin juurella. Sveitsi on ihana maa ja itse ihastun aina ihaniin vuoristo-näkymiin, puhtauteen ja rentoon meininkiin. Tärkein syy meidän matkaan oli, että saisimme käydä Genevessä tervehtimässä sukulaisia ja katsastamassa heidän uunituoreen talon. Mukana reissussa oli myös meidän lasten isovanhemmat, joten meitä oli oikein iso porukka kasassa.

Vietimme paljon aikaa yhdessä sukulaistemme luona ruokapöydän ympärillä nautiskellen ja jutellen, mutta oli meillä tietenkin aikaa myös kunnon turistipuuhille. Kävimme Geneve-järven suihkulähteellä ja pyörähdimme pääkadun iiisossa kolmikerroksisessa lelukaupassa. Voitte vain arvata sen täpinän määrän?! Hihii.. Koska kaikki museot Genevessä ovat ilmaisia päätimme myös yhtenä aamupäivänä käydä poikien kanssa luonnontieteellisessä museossa. Takuuvarma hitti ainakin meidän lasten mielestä. Turistit kulkevat Genevessä ilmaiseksi julkisella liikenteellä ja jopa koirankakkapusseja on saatavilla ilmaiseksi jokaisessa kulmassa. Hahaa.. On se hassu pieni maa. 

Meidän reissun viimeisenä aamuna lähdimme autolla ajelemaan vuoristoreittiä pitkin Ranskaan ja söimme lounasta henkeäsalpaavissa maisemissa Chamonix-kylässä. Vuorten jylhyyttä ei millään saa tallennettua kameralla, joten yritin painaa sen kuvan ja tunnelman mieleeni mahdollisimman hyvin. Tunsin oloni todella, todella pieneksi ja samalla mietin miten onnellisia ihmiset jotka asuvat näissä maisemissa mahtavat olla. Vau.

Kaikenkaikkeaan meillä oli ihan huippu matka ja sydämeni jäi kyllä alpeille! Todella helppo, kiva ja turvallinen matkakohde lapsiperheille - suosittelen lämpimästi! 

-Såfin

8 kommenttia:

 1. Wau :)! Ihanan piristäviä kuvia näin synkkään ja pimeään pakkasaamuun :)!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Mä melkein psytyin haistamaan vuoristoilman nenässäni noita katsellessa <3

  VastaaPoista
 3. Voi juukelis kuinka ihanat maisemat ja kivoja kuvia! :D

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia! Matkakuumehan tällaisista tulee!

  VastaaPoista