2016/10/12

Hattarakone synttärijuhlissa (+ Käyttövinkit)

Vietimme aiemmin tänä syksynä meidän vanhemman poitsun 5-vuotissynttäreitä kissateemalla. Koska olen sellainen äiti jolla aina menee kaikki "vähän yli", päädyin lasten iloksi vuokraamaan hattarakoneen näihin juhliin. Olen MLL:n jäsen ja meidän paikallisyhdistys vuokraa muutamalla kympillä tällaisia ihania rekvisiittoja lasten juhlia varten. Niinpä kävimme hakemassa koneen, ostimme muutaman kilon sokeria ja paperisia paksuja tikkuja ja lähdimme testaamaan konetta ilman, että luimme ohjeita tai vinkkejä. Koneen kimpussa oli heti alkuun etenkin aikuiset. Kaikki halusivat pyörittää oman hattaran kun taas lapset enemmän nautti niiden syömisestä. Koko touhu näytti kutakuinkin tältä..Meidän suunnitelmissa oli alunperin olla ulkona tekemässä hattaroita. Tuulen takia siirryimme lasikuistillemme ja pidimme varmuudeksi ovea auki. Tuulenvire nostatti kuitenkin sokerihöttöä pitkissä viiruissa kattoon asti meidän 6 metriä korkealla kuistilla. Hahaa.. Meitä kaikkia nauratti. Ensin pyörittelystä ei siis meinannut tulla mitään. Kaadoimme vaan sokerin säiliöön ja totesimme, että sieltähän alkaa lentää sokerimassaa. Epäonnistuneen yrityksen jälkeen onneksemme yksi meidän vieraista kertoi pyörittäneensä joskus aikoinaan kesätyöksi hattaraa. (Huh, pelastus löytyi!) Lopulta pienen ohjeistuksen jälkeen pääsimme siis hyvään alkuun ja saimme ihan hyviä hattaroita aikaiseksi. Lapset nauttivat tästä tahmaisesta jälkiruuasta ja pientä sottaa lukuunottamatta tämä oli oikein hauska ohjelmanumero juhliin.

Ja jotta sinä et tekisi samoja virheitä kuin me niin halusin vielä tähän loppuun jakaa muutaman käytännön vinkin hattaroiden tekemiseen..

Vinkit Hattaroiden pyörittämiseen:
 1. Tee aina hattarat suljetussa tilassa. Älä avaa edes ikkunoita. Hahaa..
 2. Ota hattaratikku käteen ennen kuin kaadat sokerin hattarakoneeseen. Muuten sinulle ehkä käy samalla tavalla kuin kuvassa 2.
 3. Hattara pitää ihan ensimmäisenä saada kiinnittymään tikkuun. Voit pyörittelyn alussa painella sormilla höttöä kiinni tikun juureen, jollei se muuten tartu.
 4. Hattaraa kuuluu pyörittää kunnes koneeseen kaadettu sokeriannos on loppu. Et voi lopettaa kesken vaikka olisitkin sitä mieltä että hattarasi olisi liian iso.
 5. Sokeria voi myös värjätä hauskoilla elintarvikeväreillä ennen koneeseen laittamista.
Oletko sinä koskaan testannut hattaroiden tekemistä?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Ihana paita sulla!! Mistä se on? :D ps. en ole koskaan edes ajatellut, että hattarakonetta voisi jostain lainata/vuokrata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - olen itse myös ihastunut siihen :D Se on tilattu Hollantilaisesta verkkokaupasta: http://www.sloppop.nl.. <3

   Poista
 2. :D Voin kuvitella naurun määrän! Tuollaiset kojeet on kyllä mahtava lisä juhliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kyllä! :) Oli aikuisillekin ihan hauskaa päästä testaamaan tällaista konetta!

   Poista