2016/10/21

Helppo perhebrunssi (+vinkkejä ajansäästöön)

Brunssi, mikä ihana tekosyy! Hahaa.. Rakastan brunsseja. Syy tähän on melko selvä, brunssi-konseptin sisään voi mahduttaa vaikka mitä. Brunssin voi toteuttaa joko helposti, medium-panoksella tai sitten oikein aikaa vievällä tavalla. Tottakai arvostan superhienoja brunsseja mutta ymmärrettävistä syistä lapsiperheen aika on aina kortilla ja brunssin järjestämiseen käytettävä aika on laskettavissa muutamassa kymmennessä minuutissa eikä aikaa leipomiselle ehkä ole. Silti brunssit lapsiperheissä ovat aivan ihania. Jokaiselle löytyy jotain syömistä eikä haittaa vaikka aikuiset välillä nousevat pöydästä ja tulevat jatkamaan hetken päästä. Ajanpuutteesta huolimatta väittäisin siis, että on todella yksinkertaista saada aikaiseksi oikein hyvä ja näyttävä brunssipöytä myös lyhyessä ajassa. Tähän on olemassa muutama vinkki jotka nyt halusin jakaa teidän kanssa.

Vinkit nopeasti järjestettävään brunssiin..
(Tarvitset vain n. 20 minuuttia ja kaksi vanhempaa. Hihii..)

1. Väriä pöytään. Näyttävän brunssin tekemiseen tarvitaan paljon värejä. Erilaiset hedelmät ja marjat toimii tähän vallan mainiosti. Viinirypäleet, mansikat, banaanit jne. Unohda pilkkominen ja kuoriminen - se vie liikaa aikaa.

2. Servetit ja juhla-astiat käyttöön. Poimimalla esille ne vähän hienommat lautaset ja servetit saat nopeasti fiilistä ja juhlatunnelmaa.

3.  Eroon pakkauksista. Vaikka sinulla ei ole aikaa leipoa tai kokkailla voit silti kattaa kauniin pöydän kaatamalla mehut pahvipakkauksesta lasikannuun ja jugurtit omasta pakkauksestaan tarjoilukulhoon.

4. Hyvät raaka-aineet maistuvat sellaisenaan. Panosta hyviin tuotteisiin. Hyvä jugurtti, mysli, tuore leipä ja erilaiset juustot toimivat sellaisenaan nostettavaksi pyödälle ilman sen kummempaa esivalmistelua.

5. Tee itse (super)nopeasti valmistuvat ruuat. Jos sinulla on edes yllämainitut 20 minuuttia aikaa kerkeät tehdä ainakin seuraavat asiat:
Smoothiet yhdellä hurahduksella koko porukalle valmiiksi,
Keitetyt kananmunat, (jokainen voi jopa kuoria oman kananmunansa)
Pakkasesta löytyvät croisantit uunin kautta pöydälle.
Mimosat aikuisille 50/50 - kuoharia ja mehua

6. Osta ruokia valmiina. Onko sinulla lähileipomo - sieltä ehkä löytyisi hyvät muffinssit? Tai onko lihatiskissä valmiit lihapullat? Prinssinakit toimivat myös lapsilla vallan mainiosti.

Mitä sinun brunssiin kuuluu? 

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Hyviä vinkkejä! Meillä suositaan aika pitkälti juurikin noita pakastimesta uuniin juttuja ja yksinkertaisia raaka-aineita. Pienet lihapullatkin syntyy helposti ja nopeasti ennakkoon tehden, jolloin brunssille ne tarvitsee halutessaan vain lämmittää (meillä pojat söisi aivan kaiken kylmänä) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lihapullia kyllä aina pitäisi olla pakkasessa! Meillä ne vaan kuluu aina suoraan uunipelliltä suuhun, eikä ylimääräisiä juuri koskaan jää.. Hihii.. <3

      Poista