2016/10/20

Kokemuksia Tuplarattaista - kannattaako sellaiset hankkia?

Ajattelin kertoa teille vähän ajatuksiani tuplarattaista. Kannattaako sellaiset hankkia? Miten kauan niistä on hyötyä? Meidän pojat ovat syntyneet aika tarkalleen 2 vuoden ja 5 kuukauden ikäerolla. Kun pohdimme vaunutilannettamme ennen kuopuksemme syntymistä emme keksineet mitään muuta järkeävää ratkaisua kuin hankkia tuplarattaat. Liikuimme silloin paljon kävellen eri puistoihin, kauppoihin ja tilaisuuksiin. Kummatkin pojat nukkuivat päiväunia ulkona ja isoveli reilun kahden vuoden ikäisenä ei olisi jaksanut seisomalaudan avulla olla liikkeellä koko päivää. Näin ollen oli selvää, että meidän piti hankkia tuplarattaat. Päädyimme Phil&Tedsin "matkamalliin", eli sellaisiin rattaisiin jotka saa kätevästi mukaan jopa ulkomaille, koska ne taittuvat yhtä pieneen tilaan kuin tavalliset matkarattaat (painoa on toki hieman enemmän)..

//Kuva on meidän tämän kuukauden Sveitsinreissulta. Lapset ovat siis nurinpäin rattaissa kun 5-vuotiaamme halusi änkeä pieneen tilaan 2-vuotiaan paikalle. Ilmeestä voimme päätellä, ettei hän kuitenkaan ollut kovin tyytyväinen päätökseensä. Hehe//

Aktiivisesti käytimme rattaita liikkumiseen ja kävelyyn ehkä hieman reilun vuoden. Kun meidän vanhempi poitsu läheni 4 ikävuotta raattaat alkoi jäämään yhä useammin kotiin tai jätimme toisen istuimen rattaista pois. 4-vuotiaana hän jaksoi jo kävellä melko pitkiä matkoja jalan tai pyörällä. Silti emme vielä olleet valmiita luopumaan rattaista. Vielä tänä päivänä käytämme näitä samoja rattaita kun olemme reissussa. Etenkin kaupunkilomalla liikumme niin paljon yhden päivän aikana, että emme pärjäisi ilman niitä. Meidän kokemuksen perusteella sanoisin siis, että jos lasten ikäero on 2,5-vuotta tai alle niin tuplarattaat kannattaa ehdottomasti hankkia. Tämän jälkeen miettisin tilanteen mukaan tarvetta. 3- ja 5-vuotias matkustaa vielä erikoistilanteessa näissä vaunuissa. Eli käyttöikä rattaille on meidän reseptillä n. 3 vuotta..

Onko teillä ollut tuplarattaat käytössä lapsilla? Miten kauan käytitte tuplarattaita?

-Såfin

9 kommenttia:

 1. Meillä oli aktiivisessa käytössä kaksi vuotta ja pojilla on kolme vuotta ikäeroa :D Kun rattaat myytiin meille jäi vielä kahden istuttava pyöräkärry jota voi käyttää rattaina. Nyt kesä/syys aikaan ei olla kyllä käytetty rattaina, vain pyörän perässä pidemmillä reissuilla mutta voipi olla että talvella kun ei 5v pääse pyöräilemään, pääsee hänkin kärryn kyytiin pidemmällä matkalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin itseasiassa tätä mietittyäni yllätyin miten pitkään olemmekaan käyttäneet näitä rattaita! Alkuun nimittäin juuri mietin sitä, että jääköhän käyttöaika harmillisen lyhyeksi. Onneksi ei jäänyt ja meillä on ollut näistä todella paljon hyötyä! <3

   Poista
 2. Tälläiset joskus näin, kun meillä oli nuorempi vauva, mietin et olispa kätevät! Meillä ei reilun 3v ikäerolla hankittu tuplia, mutta olis niille periaatteessa 1,5vuotta käyttöä löytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä olleet todella kätevät :) Se on kai se alku aina joka on vaikein ja mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sen pienemmälle käytölle jäävät..

   Poista
 3. Meillä on lapsilla niin isot ikäerot, ettei tuplia hankittu. Jälkiviisaana voin todeta, että pojille jotkut tuollaiset vastaavat ois kyllä olleet hyvät etenkin reissussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä on kyllä paljonkin tuotteita joita ei hankittu - mutta sitten kun käyttöaika on siellä loppupuolella ollaan kuitenkin harmiteltu ettei hankittu! :)

   Poista
 4. Meillä pojilla ikäeroa 1v7kk. Tuplarattaat (ihan perinteiset ja leveät) oli käytössä vain muutamia kuukausia. Seisomalaudalla mentiin. Vanhempi lopetti päikkärit ulkona (ja pian myös sisällä) kun nuorempi syntyi. Ihan liian aikaisin äidin mielestä. Reissattiin poikien kanssa muistaakseni Tallinnassa ja meillä oli kahdet rattaat. Seuraavien ikäero on 2,5v. Seisomalaudalla mentiin ja pojat pyöräili kun nuorin oli vaunuissa. Nuorimpien ikäero on 3,5v. Eipä juuri edes seisomalautaa käytetty. Toiseksi nuorin oli jo pienenä tosi reipas kävelijä. Isoveli valitti enemmän kävelystä. Nyt lähdetään reissuun syyslomalla. Kohteessa on Matkaratsastusseura nuoremmalle. Saa nähdä paljon tulee käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, teillä on ollut reippaat lapset kun ovat liikkuneet omin voimin eteenpäin jo pienestä pitäen! <3 Kaksillakin rattailla tietty voi mennä! Siinä on tietty kummankin vanhemman kädet työntämässä, mutta kun koko perhe on liikkeella se ei ole ongelma <3

   Poista
  2. En kestä tätä ennakoivaa tekstiä! Meidän kohteessa ei todellakaan ole mitään Matkaratsastusseuraa vaan matkarattaat!!!

   Poista