2016/10/28

Tee-se-itse: koru Fimo-massasta

Tämän viikon perjantai-projektina halusin testata jotain mitä en aiemmin ollut uskaltanut, nimittäin Fimo-taikinaa. Se on muovailuvaha-tyyppinen massa jonka voi kovettaa uunissa niin, että se säilyttää muotonsa. Monet on varmasti törmännyt korviksiin jotka muistuttavat esimerkiksi vaahtokarkkeja tai mini-kokoisiin englanninlakukoruihin. Ne ovat juuri Fimo-massasta tehtyjä. Inspiraation lähteenä oli tällä kertaa selkeä tarve (tai noh.. kröhöm). Olen nimittäin etsinyt itselleni hyvin tietyntyyppistä korua. Samantyyppisiä koruja on nyt markkinoilla, mutta halusin hyvin tietynvärisen korun itselleni. Siksi sain ihan yllättäen jostain energiapuuskan yhtenä synkkänä ja sateisena iltana yhtenä lähteä testaamaan osaisinko tehdä itselleni sellaisen korun jota olin etsinyt..

Fimo-massan käyttäminen oli todella helppoa. Oikein yllätyin. Se pehmeni todella nopeasti käsissä ja sitä oli helppo muokata ilman, että se halkeili tai pirstaloitui. Valitsin väriksi erikoisfimo-massan jonka nimi oli graniitti. Toiseksi väriksi valitsin haalean persikkaisen värin, jotta saisin kunnolla kontrastia. Vaikka olenkin alottelija lähdin heti hulluttelemaan ja testasin värien vääntämistä ja kääntämistä mutta myös ihan vain yhdistelin massoja erilaisiksi muodoiksi. Lopputulema on minusta juuri täydellinen. Apuvälineeksi olin ostanut Sinellistä tuollaiset kuvassa näkyvät metalliset tikut jotka laitoin uuniin mukaan, jotta helmissä säilyisi reikä josta voi pujottaa nauhan. Uunissa tämä fimo-massa paistui 30 minuuttia 110 asteessa. Olin niin inspiroitunut tästä kokeilusta että kävin jo seuraavana päivänä hakemassa lisää Fimo-massaa eri väreissä testattavaksi.. Hihii.. 

Oletko sinä tehnyt jotain Fimo-massasta?

-Såfin

PS. Tällä tavallahan voisi toteuttaa vaikka kuinka ihania joululahjoja edullisesti ja ennen kaikkea itsetehtynä.. :)

6 kommenttia:

 1. Fimo-massa on kyllä ihanaa! Meillä juuri viime viikolla lapset tekivät siitä pokemoneja, leikkiherkkuja ja ties mitä muuta :) Esim. nukkekotiinhan tuosta massasta pystyy vääntämään vaikka mitä kivaa joululahjaksi!

  VastaaPoista
 2. Ei ole tullut koskaan testattua, mutta pitää kyllä joskus ehdottomasti. :)
  Kaunis koru tuli.

  VastaaPoista
 3. Kuinka paljon fimo massaa käytit tämän korun tekeniseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteen koruun riittää yksi pieni pakkaus fimo-massaa. (Taitaa olla n. 50 grammainen pakkaus). :)

   Poista
 4. Kuinka paljon fimo massaa käytit tämän korun tekemiseen?

  VastaaPoista
 5. Kuinka paljon fimo massaa käytit tämän korun tekemiseen?

  VastaaPoista