2017/04/17

Korkeasaari on Pääsiäissaari

Eilen aamulla viileä viima puhalsi meidän kodin edustalla. Kaksi pientä poikaa valitsi sängyn alta olevasta laatikosta suurimmat ralliautot ja ajoivat kilpaa niillä keittömme lattialla. Vroom... Vaihdoimme katseet isi-ihmisen kanssa ja päätimme sillä hetkellä, että meidän pitäisi tehdä retki jonnekin jossa pojat saisivat purkaa energiaa. Lista ideoista oli pitkä, mutta yksi kivoimmista kokopäiväretki-paikoista Helsingissä on ehdottomasti Korkeasaari ja niinpä päätimme lähteä sinne ulkoilemaan. Korkeasaari on nyt pyhien yli Pääsiäissaari jossa on järjestetty ohjelmaa pienille vieraille. Pääsiäisohjelman lisäksi tiesimme, että siellä olisi katsottavaa sillä karhut olivat heränneet talviunilta ja luvassa olisi myös mm. kissaeläinten ruokintaa..

Tuuli kävi kylmänä koko saaressa ja olin tyytyväinen meidän päätökseen pukea lapsille villapuvut kerrastojen alle. Paksuin talvitakkini ei olisi lainkaan ollut mitenkään ylimitoitettu. Hauskaa kylmässä säässä on kuitenkin se, että eläimet ovat erittäin aktiivisia. Saimme nähdä miten tiikerit repivät ruokansa ulos suurista pahvilaatikoista ja miten aasit ravasivat aitauksen reunoja pitkin aivan kuin he olisivat matkalla jonnekin. Karhut puolestaan köllöttelivät suoraan alakatselutasanteen kohdalla paksun lasin takana. Olikohan talviunet jääneet vähän lyheksi!? (Henkilökohtaisesti olen suorastaan kateellinen karhuille sillä minäkin haluaisin nukkua talvisin syvää unta ja herätä vasta kevään kukkiviin puihin ja sulavaan lumeen. Hihii.. )

Pääsiäisen kunniaksi Korkeasaaressa oli järjestetty mm. kasvomaalausta lapsille Amazonia-talossa. Sitä meidän pojat odottivat hurjan paljon. Kun pääsimme kasvomaalauspisteelle asettauduimme jonon hännille. Meidän nuorempi herra alkoi jännittämään. Hän päätti vuoronsa tullen olla ottamatta maalausta. Kun isoveli oli valmis hienossa tiikerimaalauksessaan pikkuveljeltä pääsi itku. Hänkin halusi "kissanviikset". Hahaa. Tyypillistä. Jonotimme siis hetken päästä taas jonossa. Loppu hyvin kaikki hyvin. Lapset pääsivät myös lahjoittamaan muutaman euron hyväntekeväisyyteen. Toinen halusi lahjoittaa kolikkonsa Amurin tiikereille ja toinen apinoille.

Meillä oli kaiken kaikkeaan oikein ihana "eläimellinen" seikkailu!

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hauskalle♥ Meillä eräs pikkumies on odottanut koko talven käyntiä eläintarhassa, kun viime kesänä rakastui Korkeasaaren lumileopardeihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, lumileopardit ovat kyllä tosi kauniita eläimiä <3 Lapset rakastavat kiertää tällaisissa paikoissa ja siinä tulee myös ulkoiltua!

      Poista