2017/04/03

Suurella vesiputouksella

Kerroin teille jo aiemmin lyhyesti meidän reilun viikon mittaisesta laskettelumatkasta Åreen, jossa meillä on mökki. Pääosin vietimme siellä aikaa rinteissä tai hiihtoladuilla ja jopa meidän pienin mies oli ensimmäistä kertaa rinteessä tänä vuonna. Sen lisäksi, että pojat pääsivät harjoittelemaan suksitaitojaan halusimme myös kokea jotain mitä emme normaalisti näkisi. Åresta länteenpäin kohti Norjan rajaa on nimittäin yksi tosi makea paikka jossa ehdottomasti halusin käydä kameran kanssa. Lyhyen ajomatkan päässä meidän mökiltä on Ruotsin suurin vesiputous nimeltä Tännforsen. Ajoimme automme parkkiin lähimmälle pysähdyspaikalle ja lähdimme kävelemään luontopolkua pitkin kohti valtavan vesiputouksen pauhaavaa ääntä keskellä metsää. Pienen kävelyn jälkeen eteemme avautui mahtava ja kaikessa jylhyydessään jopa hieman pelottava maisema vuorten välissä..


Etenkin talvella Tännforsen-vesiputous on aivan maagisen näköinen. Höyryävä vesi nousee ilmaan ja muodostaa jääpeitteen hienoine muotoinen vesiputouksen ympärille. Vesiputouksesta syntyvä ääni on yllättävän kova ja se muistuttaa vierailijaa luonnon voimakkuudesta ja taipumattomuudesta. Vesi jatkoi pauhamistaan ja me ihailimme ympäristöä. Paikka paikoin aidat ja alueet olivat hieman vaaralliset ihan pienemmille vieraille. Koimme pienen pelästyksen kun valokuvaessani maisemaa huomasin linssin läpi meidän nuorimman tyypin kipittelevän vähän turhan lähelle aitaa. Onneksi selvisimme säikähdyksellä. Kun suuntasimme pienen lountopolun kautta autolle päin pohdimme samalla mikäli sitä olisi onnellisempi jos eläisi tällaisissa maisemissa.. kenties olisi?!

Oletko sinä koskaan nähnyt vesiputousta?

-Såfin

10 kommenttia:

 1. Mahtavan näköistä! Luonto on vaan niin upea!

  https://faijahommia.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! :D Tällaisissa maisemissa sen taas muistaa..

   Poista
 2. Upea putous! Voi vain kuvitella millainen tunnelma on paikan päällä. Vesiputoukset ovat kyllä lumoavia, niiden viereen tekisi mieli jäädä nauttimaan pitkäksi aikaa, mutta lasten kanssa ei tosiaan voi vain uppoutua ajatuksiinsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh.. juu lasten kanssa pitää kyllä tällaisissa paikoissa olla tarkkana :D Hetkeksi herpaantuu ihailemaan ja valokuvaamaan ympäristöä niin voi jo vahinko olla lähellä. Onneksi nyt ei sentään käynyt mitään <3

   Poista
 3. Meilläkin ois vuosittainen mahdollisuus lomaviikkoon Åressa. Vielä ei lasten kanssa olla tarjoukseen tartuttu (paitsi esikoisen ollessa vauva) ja olikin kiva nähdä, että ootte olleet siellä lasten kanssa. Ehkä mekin joskus! 😊 Tänneforsilla oon käynyt eräänä pilkkopimeänä (ja pääkalloliukkaana) helmikuun iltana. Oli vähän outo kokemus. 😂 Ehkä joskus valoisalla taas? 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Teidän kannattaa ehdottomasti käydä siellä myös lasten kanssa! :D Minusta on ihanaa hengailla Björnen:in lasten laskettelualueella. Siellä on kaikkea puuhaa perheen pienimmillekin vaikka ei olisikaan vielä suksien päällä! :D Ja APUA! voin kuvitella, että tuolla olisi vähintään sanottuna kuumottavaa olla liukkaalla kelillä :O ..

   Poista
 4. Tuo on varmasti upea kokemus! Meillä lapset hyppivät innoissaan jo pienistä puroista saati sitten jos tuollaisen putouksen näkisivät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Vaikka minä itse jopa melkein pompin ilosta tämän nähdessäni niin lapset olivat jossain ihan sfääreissä.. Ihmettelivät mistä sitä vettä oikein tulee kokoajan :D

   Poista
 5. Sun kuvat on aina niin mielettömiä! <3 En tiennytkään, että Ruotsista löytyy tuollainen luonnon aarre. Täytyy pistää *to visit* listalle :) Rakastan vesiputouksia ja koskia, onneksi tuossa naapurissa on tuo vanhankaupungin koski mikä sekin sykähdyttää. Intiassa joskus vuosia sitten seikkailtiin mielettömän hienolla vesiputouksella, muuten niitä on vähemmän tullut ihailtua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ansku! :D Juu, tuo on siis todellakin ihana paikka <3 Vanhan kaupungin koski on kyllä todella makea kun se löytyy tuosta niin läheltä! Minäkin jotenkin rakastan vesiputouksia, niissä on "sitä jotain"..

   Poista