2017/04/21

Valokuvaushommia

Minulla oli tässä hetken aikaa sitten melkoisen jännät paikat. Olin nimittäin lupautunut mennä valokuvaamaan yhden ihanan pienen kampaamon RiinaK:n liiketiloja ja heidän työntekijöitä nettisivuja varten. (Iiiik!!) Ei niin ettenkö luota itseeni sen verran, että osaan valokuvata mutta on eri asia valokuvata jotain tiettyä tarkoitusta varten kuin vain kuvata huvikseen. Täytyy sanoa, että viimeisen vuoden aikana olen kyllä käyttänyt kameraa enemmän kuin aktiivisesti. Räpsin vuodessa kymmeniä tuhansia kuvia. Se ei tietysti suoraan tee minusta mitenkään hyvää valokuvaajaa, mutta ainakin harjoittelen kovasti. Heh. Viime vuonna kävin myös valokuvauskurssilla jossa opin paljon kaikkea uutta valokuvaamisesta.


Eniten omillani tunnen tietysti olevani kuvaamassa samanlaisia kuvia joita kuvaan omaan käyttöön ja jotka osittain näkyy myös täällä blogissa. RiinaK:n kauniita ja ihanan pastellinsävyisiä liiketilojen kuvaaminen oli siis enemmän sitä minun vahvuusaluetta. (okei, myönnettäköön että stressasin sitäkin vähän). Eniten minua jännitti kuitenkin itse potrettikuvien ottaminen. Me sitten yhdessä nauroimme tilanteelle ja saimme lopulta tosi hyvät kuvat otettua. Kauniit kuvattavat tietenkin helpotti valokuvien ottamista. Vaikka itse kuvaaminen on hetkessä hoidettu en ollenkaan osannut arvioida miten paljon aikaa valokuvien jälkikäsittely vie. Kuvien valitseminen, käsittely jne. vei yllättävän paljon aikaa mutta olen ainakin itse todella tyytyväinen lopputulokseen. Nyt olen yhtä kokemusta rikkaampana ja olen iloinen, että sain mahdollisuuden harjoitella valokuvaustaitojani tällaisen mukavan tehtävänannon myötä.

Joskus on ihan kiva astua hieman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja huomata, että siitä selvisi hengissä. Hihii..

Kiitos RiinaK:n porukalle <3

-Såfin

8 kommenttia:

 1. On hyvä haastaa omia taitojaan välillä. Erityisesti ihmisten kuvaaminen, mm. kirjoittamasi potretit, on taitolaji. Ei pelkästään siksi, koska on haastavaa kuvata liikkuvaa kohdetta, mutta kun myös kuvaajan ja kuvattavan välille on saatava hyvä tunnelma, jotta kuvaustilanne on mukava ja kuvat onnistuneita. Hauska tehtävä sinulla oli ja hienoja kuvia! :)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuo potrettien ottaminen on kyllä haastavaa! Harjoittelimme sitäkin silloin valokuvauskurssilla muutamaan otteeseen ihan mallin kanssa, mutta minusta tuntuu jotenkin oudolta käskyttää toista ihmistä tekemään tietyllä tavalla. Ehkä kaikkeen tottuu :)

   Onneksi kuitenkin siellä kampaamossa ottamani henkilökuvat onnistui tosi hyvin! (tosin niitä viittinyt laittaa tänne blogiin :)..)

   Poista
 2. Hienoja kuvia ja ihana liiketila! Tuolla viihtyy varmasti niin töissä kuin asiakkaanakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tää on aivan ihana paikka. Voisin muuttaa näihin tiloihin itse.. Hihii <3

   Poista
 3. Onpa kauniit tilat. Mä klikkailin jo katsomaan hinnastoa - sen verran oli houkuttelevat kuvat ja ah, talvipiiskatukka kaipaisi saksien terävää kosketusta. Kiitos siis vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! Olen myös käynyt Riinan asiakkaana ja voin kyllä suositella täydestä sydämestä! <3

   Poista
 4. Hienoja kuvia♥ Ellei koskaan haasta itseään, ei voi myöskään kehittyä yhtä paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta! Pitää haastaa itseään, vaikka se vähän jännittääkin! <3

   Poista