2019/10/29

Hauskat vinkit Halloweenin viettämiseen

Halloween on kulman takana. Tämä on lasten mielestä yksi hauskimmista pyhistä sillä kuka pikkupoika tai pikkutyttö nyt ei rakastaisi monstereita ja kaikkea muuta jännittävää?! Halloweenia voi viettää monella tavalla. Meidän perhe on yleensä järjestänyt pienet juhlat johon lapset (ja aikuisetkin) ovat saaneet pukeutua. Olemme kuitenkin päättäneet, että me emme tule harrastamaan "trick or treat" tyyppistä kiertämistä. Tämä on meidän protesti kulutusvimman vastustamiseksi. Sen sijaan Halloweenia voi viettää monella muulla jännittävällä tavalla. Listasin meidän perheen vinkit alle. 

1. Askartelu. Lasten mielestä askartelu on ihan parasta. Halloweenaskartelu on hauska toteuttaa joko ihan vaan oman perheen kesken tai miksi ei ohjelmanumerona Halloween juhlissa. Askarteluiden ei tarvitse olla monimutkaisia. Esimerkiksi lepakoiden leikkaaminen mustasta pahvista kelpaa vallan mainiosti lapsille. Lapset ovat myös yllättävän kekseliäitä. Me teimme lasten toiveesta yhtenä vuonna haamuja vessapaperirullista. 

2. Koristelu. Me olemme säästäneet koristeita aiemmilta vuosilta jotka aina otamme esille halloweenin aikaan. Mutta sen lisäksi annan yleensä pojille tehtävän: "kerätkää kaikki pelottavat lelut kasaan". Kun tehtävä on suoritettu käytämme näitä leluja koristeina. Siksi meillä on hämähäkkejä, ihmisluurankoja ja muita jännittäviä leluja pöytäkoristeina. Lapset rakastavat tällaisia tehtäviä joissa he saa kategorisoida lelut uudella tavalla. Tämä on myös yksi tapa hyödyntää jo olemassa olevaa tavaraa. 

3. Ohjelma. Tänä vuonna me ajattelimme järjestää lapsille taskulamppuretken meidän talon ympärillä. Kiinnitämme pihalle laput erilaisista hauskoista tehtävistä. Jo pelkästään pimeys tekee tällaisesta tehtävästä jännittävän. Aiempana vuosina olemme järkänneet lapsille jännittävän karkkijemman jonka he ovat saaneet etsiä meidän kodista aarrekartan avulla. Olemme täyttäneet pienen puisen arkun halloween teemaisilla karkeilla ja arkun ympärille olemme asettaneet muutaman pelottavan koristeen.

4. Asut. Me emme halloweeniksi ole hankkineet uusia asuja, sillä meidän pojat ovat aina tykänneet pukeutua ja kotoa löytyy jo paljon erilaisia asuvaihtoehtoja. Asuissa on tärkeä muistaa, että etenkin aikuisten asut saattavat pelottaa pienempia juhlijoita. Olemme siksi aina pitäneet etenkin aikuisten pukeutumisen maltillisena. Pukeutumisen voi ottaa myös helpomman kautta. Draculaviitan tekaisee helposti itse ja äidin meikeillä saa pienelle juhlijalle maalattua poskeen esimerkiksi hämähäkin seitin. 

5. Ruoka. Netti on pulloillaan hauskoja ja vähän pelottavan näköisiä ruokareseptejä. Meidän lemppareita ovat dippivihanneksista tehty luuranko, kurpitsasosekeitto ja jäätelökasahaamu jossa jäätelökeko peitetään kermarahkavaahdolla ja koristellaan lakupaloilla. Nämä ovat helppoja toteuttaa ja lapset tykkäävät. Jos haluaa näpertää vielä enemmän, etenkin leivoksiin ja esimerkiksi muffinsseihin voi kehitellä paljon hienoja koristeita.

6. Muuta Halloween tekemistä. Jos ei jaksa järjestää juhlia niin miten olisi halloween kylpy/saunahetki? Esimerkiksi Lush:illa on kivoja Halloween aiheisia kylpytuotteita lapsille. 

Miten teillä vietetään Halloweenia?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti