2019/10/07

Siskonpojan 1-vuotiskuvaus ja taaperokuvauksen kolme vaihetta

Minä olen onnekas. Viime vuonna kummatkin siskoni saivat esikoisensa ja olen vuoden verran saanut seurata näiden kahden hulihulin kasvamista pienistä vauvoista pian metrin mittaisiksi vaahtosammuttimiksi jotka ottavat haparoiden ensimmäiset askeleensa. Kerroin aiemmin siitä miten olen antanut kummallekin söpölle pellavapäälle synttärilahjaksi 1-vuotis valokuvauksen. Ensimmäiset onnistuneet 1-vuotiskuvat otimme kesällä. Nyt minun nuoremman siskon hurmuri täytti 1-vuotta ja kuvasimme viime viikonloppuna ruska-henkiset kuvat Tuomarinkylänkartanon läheisyydessä. Tämä pieni tyyppi on varsinainen hurmuri varustettuna ihanalla pienellä hymykuopalla. Hänessä on kuitenkin poikkeuksellisen paljon asennetta. Hän elää hetkessä ja ilmoittaa tyytyväisyystasonsa koko ympäristölle. Jos hän ei pidä jostain tilanteesta hän ilmoittaa siitä hyvin selkeästi suurella hymyllä tai suurella itkulla. Hän saattaa jopa erikseen ottaa tutin suustaan ja sitten vasta aloittaa itkun, tämä jotta itku kuuluisi paremmin. Mikä asenne - ihan mahtava tyyppi...

Vaihe 1 (yllä) : Saavu paikalle ja yritä saada taapero tykkäämään kamerasta. Anna hänen katsoa kuvia ruudusta ja hassuttele hetken aikaa yhdessä. Tutustukaa ympäristöön ja ottakaa ensimmäiset testikuvat. Hän joko tykkää.. tai sitten ei.

Vaihe 2 (yllä): Luovuta. Vie lapsi syömään (pulla toimii), juomaan ja rauhoittumaan toiseen ympäristöön. Me valitsimme lähellä olevan kahvilan.

Vaihe 3 (yllä): Uusi yritys. Vie lapsi samaan paikkaan josta aloititte. Huomaa pullan vaikutus. Johan hymyillyttää. Sinulla on nyt n. 10 minuuttia aikaa ottaa kuvat. 

Hahaa.. Onnistuimme lopuksi saamaan niin hienot kuvat tästä hurmurista. En malta odottaa mikä hänestä tulee isona. Ainakin hän pitää mieluista järjestystä yllä suurella sydämellä. 

Onneksi olkoon rakas!

-Såfin

2 kommenttia: