2019/10/21

Koko perheen miniloma Tallinnassa

Jokaiseen reissuun liittyy aina pieni stressitaso. Valitsinko oikean hotellin? Löydämmekö kivoja ruokapaikkoja? Toivottavasti kerkeämme ajoissa lentokoneeseen/junaan/laivaan jne.!? Tällä kertaa kun pakkasimme kasseja tulevaa Tallinnan viikonloppua varten, minun stressitaso oli todella matala. Olemme käyneet Tallinnassa lukuisia kertoja, emmekä tunteneet suorituspaineita siitä, että meidän pitäisi tehdä tai käydä tietyissä paikoissa. Olimme varanneet huoneen hotellista jonka tiesimme olevamme hyvä, sillä olimme yhtälailla käyneet siellä aiemmin. Tiesimme useamman ruokapaikan josta takuuvarmasti saisimme hyvää ruokaa ja jos joku paikka jäisi näkemättä, voisimme aina tulla takaisin joku toinen kerta. Ja vitsit miten rentouttavaa tällainen lomailu on. Puhalsimme vesistön yli Tallinkin Megastar laivalla. Kumpaakin suuntaan laiva oli täynnä, mutta tiesimme mitä halusimme tehdä siellä. Menimme suorinta tietä varaamaan kahvilasta pöydän merinäköalalla ja söimme leivät. Lapset menivät myöhemmin leikkimään leikkipaikalle ja kun lopulta luovuimme pöydästämme kävimme katsastamassa ison taxfree-myymälän tarjontaa. Menomatka ja hotelliin sisäänkirjautuminen meni kivuttomasti...


Saimme tosi ison huoneen jossa yllättäen oli myös kylpyamme - ja ai että pojat olivat innoissaan kun huomasimme tämän. "Täytyy kyllä sanoa, että tämä on yksi parhaimmista hotelleista jossa olen käynyt" - sanoi meidän esikoinen. Hahaa.. Hotellissamme oli myös pieni spa-osasto jossa kävimme ahkerasti. Parin päivän aikana olisi kerennyt kiertää monessa paikassa, mutta me tyydyimme rentoiluun. Ainoastaan lauantaina kävimme isoja kehuja saaneessa energiamuseossa joka oli täysi kymppi. Kerron tästä myöhemmin lisää, sillä paikka ansaitsee ihan oman esittelynsä. 

Tällä lomalla käytimme myös hyödyksemme halpoja über-taksikyytejä ja pyrähdimme kivalle urbaanille Telliskivi-alueelle syömään ja tekemään pienet ostokset. Lapset olivat myös mummolta ja vaarilta saaneet matkarahaa ja vietimme varmasti tunnin tutkiessamme Kaubamajan isoa leluosastoa. Lopulta lapset ostivat kaksi laivaa ja yhden ison koobrakäärmeen jolla olemme leikkineet ahkerasti. Meillä oli kaiken kaikkiaan todella rentouttava loma. En tiedä milloin olisimme viimeksi ladanneet akkuja näin hyvin. Söimme hyvin ja etenimme tunnista toiseen ilman stressiä. Tällaisia kaupunkilomia kaipaan lisää!

Mitä sinä teit syyslomalla?

-Såfin 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti