2019/10/08

Kuukausi ilman pesukonetta

Tänään minua ärsyttää niin suunnattomasti. Voitko kuvitella miltä tuntuu elää kuukauden ilman pyykinpesukonetta lapsiperheessä? No minä voin, sillä olemme pian olleet kuukauden ilman konetta joka tuon tuosta pesaisisi pyykkivuoremme puhtaiksi. Ja ei, meidän lähellä ei ole pyykkitupaa tai edes pesulaa kilopyykille. Reilu 3 viikkoa sitten meidän pyykinpesukone alkoi pitämään hassua ääntä. Se hajosi onneksi jättämättä pyykkejä sisälleen. Koneessa oli vielä takuu voimassa, joten olimme yhteydessä myyjään joka antoi huoltopalvelun numeron.  Koska luulin, että tämä on hyvin lyhytaikaista, yritimme olla positiviisia. Nyt aikataulu on kuitenkin venynyt huoltoliikkeen toimesta. On tilattu huoltajaa, koneen noutajaa, varaosaa ja lopulta koneemme päätyi jonkin korjausjonon hännille. Kun emme olleet kuulleet mitään 1,5 viikkoon aloimme kyselemään pesukoneemme perään. Saimme takaisinsoiton jonka mukaan heillä ei vieläkään olleet arviota milloin koneemme otettaisi käsittelyyn. 

Minulla napsahti - eihän tämä tilanne ole ok. Selvitin äkkiä netistä mikä on takuukorjauksen kohtuullinen aika. Se oli kuluttajasuojelulautakunnan mukaan pyykkikoneen kohdalla vain muutaman päivän, koska se on kone josta ollaan perheissä todella riippuvaisia. Me olemme odottaneet KOLME VIIKKOA. Ymmärtäisin vielä, jos koneessamme olisi ollut erikoinen vika, mutta kyse oli perusvika - laakerit olivat rikkoutuneet käytössä. Eilen kirjoitin myyjälle erittäin vihaisen viestin. Myyjällä on vastuu ja on tässä tapauksessa takuun myöntäjä ja ottaa vastuun huoltokumppaninsa toimista. Toivon, että viestini saa aikaiseksi edes jotain. Toivon, että he korjaavat prosessinsa jotta seuraavat ihmiset säästyisivät tällaiselta odotusajalta. Ymmärrän, että siellä on ruuhkaa ja myös muut ovat samassa veneessä meidän kanssa mutta en todellakaan aio elää toista kuukautta ilman pesukonetta. En siis todellakaan. 

Olemme tänä aikana kiitollisesti ottaneet vastaan pyykinpesuapua ja kuskanneet pyykkejä lasten isovanhemmille pestäväksi. (Suuri, suuri kiitos avusta!!) Olemme ajaneet edestakaisin ikeakassit täynnä puhtaita ja toiseen suuntaan likaisia vaatteita. Välillä olemme kuljettaneet märkiä pyykkejä kuivumaan kotiin ja välillä ne on kuivatettu isovanhemmilla. On etsitty ja yritetty ennakoida pyykinpesua tiettyjen vaatteiden kanssa jotka ovat tiiviissä käytössä. Ei ole kivaa - silti se tietty vaate on aina väärässä paikassa.

Typerä, typerä takuuhuolto - korjatkaa meidän pesukone!!

-Såfin 

6 kommenttia:

 1. Voi ei :( Kumpa saisitte koneen pian käyttöön taas. Ei ole lapsiperheessä helppoa olla viikkoakaan ilman konetta saati kolmea. Paljon jaksamista teille pyykkiajoon. Onneksi olette saaneet apuja.

  VastaaPoista
 2. APUA!! Mä en voisi edes kuvitella, miten pärjäisin ilman pesukonetta. On kyllä ihan kohtuuton aika mennyt tuon korjaamiseen, varsinkin kun on takuunalaisesta hommasta kyse. Tsemppiä tuhannesti!!

  VastaaPoista
 3. Kääk! Miten kummassa tuollainen voi olla edes mahdollista?! Toivottavasti saatte koneen pian! Meillä on 12kg:n kone ja silti se pyörii päivittäin. Ei tarvisi siis montaa päivää, kun hukuttaisiin pyykkeihin.

  VastaaPoista
 4. Meilläkin oli laakerit hajonneet pesukoneessa ja nyt sitten odotellaan uuden koneen tuloa. Mekin ollaan onneksi saatu apua vanhemmilta ja naapureilta. Kyllä pyykki alkaa jo viikossa kasaantumaan mahdottomasti!

  VastaaPoista
 5. Onpa pitkä aika olla ilman pesukonetta. Itselläni ei ole pesukonetta, mutta on pyykkitupa jossa käyn pesemässä pyykkini. Kerran pesukoneet eivät toimineet, mutta jo seuraavana päivänä huoltoliike tuli korjaamaan ne.

  VastaaPoista
 6. Huh, kuukausi ilman pesukonetta kuulostaa rankalta. Itsekin olen kerran joutunut samanlaiseen tilanteeseen, tosin vain parin viikon ajaksi ja pyykkien raahaaminen juurikin noissa ikeakasseissa ystävän pesutupaan oli kyllä aikamoinen homma. Nykyään meillä on onneksi iso tilava kodinhoitohuone, tosin sielläkin pitäisi tehdä hieman remonttia ja ainakin pesukone ja ilmankuivaaja menevät pian vaihtoon.

  VastaaPoista