2019/10/31

Pikasiivous - uhka vai mahdollisuus?

On yllättävän hauskaa jutella siivouksesta ja siivousvinkeistä kavereiden kanssa. Näissä keskusteluissa nousee usein esille ilmiö jota myös meidän kodissa on nähty lasten synnyttyä, nimittäin pikasiivoukset. Ei ole enää viikkosiivousta tai suursiivouksia samassa merkityksessä kuin niitä oli ennen. Sen sijaan on siivousta KOKO AJAN - hyvässä ja pahassa. Oikeastaan minua ärsyttää esillä lojuvat siivousvälineet, mutta silti haluan kaiken olevan käden ulottuvilla sitä hetkeä varten kun minulla on 5 minuuttia ylimääräistä aikaa siivoukselle. Se on luonnollista. Meidän arki 5- ja 8-vuotiaan kanssa on melko kiireistä ja niin sen kuuluukin olla. Tilannetta ei helpota se, että olen tarkka siivouksen suhteen. En koskaan voisi päästää kotiani täyteen kaaokseen. Se ahdistaisi minua todella paljon. Silti olen lasten myötä oppinut sietämään sotkua hieman paremmin. Olemme vuosien varrella investoineet mm. laadukkaaseen varsi-imuriin joka käden ulottuvilla murujen ja pahimman hiekan siivoamiseen. Olemme myös lisänneet esimerkiksi roska-astioiden määrää ja investoineet hienoon pyykinlajittelukaappiin. Keinoja parempaan siivousarkeen on paljon. Viime viikkoina olen myös ottanut testiin Sinituotteen lanseeraamia uusia apuvälineitä pikasiivoukseen ja olen ollut näihin todella tyytyväinen..
Sinituote on tuonut markkinoille tuotesarjan joka on nimenomaan kehitetty pikasiivoukseen. Siis kaikille meille joilla on lapsia, lemmikkejä tai joiden elämä on muuten kiireistä. Nämä tuotteet ovat tehty juuri siihen hetkeen ennen kuin yllätysvieraat tupsahtavat ovesta tai siihen hetkeen kun itse päivän päätteeksi on niin väsynyt, ettei jaksa aloittaa suurta siivousrumbaa. Tuotesarjaan kuuluu minun uusi lempisiivousväline: pikasiivousmoppi. Tämä moppi on meillä jatkuvasti lähettyvillä ja sen voi ottaa käyttöön ihan vain kiinnittämällä siihen kertakäyttöisen siivouskosteuspyyhkeen. Miten kätevää? Ei enää, vesiämpäreitä tai pesuainepullojen kuljettamista edestakaisin. Nämä kertakäyttöiset siivousvälineet ovat todella kätevät. Eniten pyyhin tällä mopilla eteisen ja usein myös ruokapöydän ympäristön. Täällä ne meidän suurimmat sotkut ilmeisesti ovat. Hihii..

Toinen todella kätevä tuote on Sinituotteen pikasiivousliinat. Itse olen käyttänyt näitä etenkin keittiössä ja wc:ssä. Kertakäyttöisyydestä huolimatta nämä tuotteet ovat ekologisia. Nämä pikasiivousliinat ovat tehty 100% kompostoituvasta materiaalista. Lisäksi liinoja ei tarvitse pestä tai kostuttaa. Liinoissa ei ole käytetty ylimääräisiä kemikaaleja ja ne ovat hajisteettomia. Nämä tuotteet jäävät ehdottomasti meidän perheen vakiokäyttöön.

Onko pikasiivous siis uhka vai mahdollisuus? Meidän mielestä ehdottomasti mahdollisuus. 

Miten sinä teet pikasiivouksen?

-Såfin

//Yhteistyössä: Sinituote oy - Tuotteet saatu //

4 kommenttia:

 1. Pikasiivoustuotteet on kyllä meillä pelastus kiireisessä arjessa. Itsellä on myös pieni toimisto, jossa siivotaan paljon tälläisillä tuotteilla aina väleissä jolloin siivoja ei käy. Monet tapaamiset pelastunut kun voi nopeasti vetäistä neukkarin puhtaaksi.

  VastaaPoista
 2. Meillä on myös sama, että meidän lapset pitävät kyllä niin kiireisenä normiarjessa, että siivoukselle ei jää paljon aikaa, mutta toisaalta sitten sotkevatkin ihan mukavasti. Todella hyviä vinkkejä pikasiivoukseen, jotenkin meilläkin on aina siivouskamat alakerrassa, niin vielä super iso vaiva käydä hakemassa joku rätti tai vastaava. Tuollaisen pikaliinapakkauksenhan voisi helposti piilottaa vaikka keittiönkaappiin. Itse olen myös tehnyt siten omaa arkeani helpottamaan, että otin myös siivouspalvelun käymään meillä kerran kuukaudessa, niin saa samalla vähän jeesiä. Kiitos hyvästä kirjoituksesta!

  VastaaPoista
 3. Itse vannon kyllä pikasiivousten nimeen. Harvoin kiireisessä arjessa kerkeää kunnon suursiivousta hoitaa, ja jos en joka päivä tekisi pienimuotoisia siivouksia kotimme olisi aivan kaaos. Työskentelen tällä hetkellä kotoa ja hankalinta on kyllä ollut se, että ei ole siivouspalvelua niinkuin yrityksen toimistolla ollessa. Pölyä kertyy työpöydän ympärille todella nopeasti.

  VastaaPoista
 4. Pikasiivous on ihan ehdoton kiireisen arjen keskellä! Samoin myös yritykseni toimitiloissa täällä Helsingissä, jossa käy paljon asiakkaita päivän mittaan pyyhin useaan otteeseen hieman pintoja ja pölyjä. Mahtavia tuollaiset kompostoituvat siivousliinat.

  VastaaPoista