2015/09/13

Sitkeät sitruunakeksit

Halusin jakaa teidän kanssa yhden hyvän ja helpon keksireseptin, jota olemme soveltaneet omaan käyttöön jo muutamaan otteeseen. Kyseessä on siis sitkeät sitruunakeksit. Minusta lasten kanssa on hauska leipoa ja tähän keksit ovat kaikista parhaimpia. Lapset eivät nimittäin ole hyviä odottamaan ja kaikki taikinan kohottamisprojektit ovat tylsiä heidän mielestä. Näin olleen leivomme yleensä yhdessä aina keksejä. Meidän bravuureihin on yleensä kuulunut tummemmat suklaapainotteiset keksit, mutta päätimme kerrankin kokeilla jotain uutta. Nämä keksit pääsivät viime viikolla myös virallisesti minun reseptikirjaan, joten voisi kai sanoa, että nämäkin kuuluvat jatkossa sitten meidän keksi-bravuureihin. Hihii..

Sitkeät Sitruunakeksit
(Resepti löydetty täältä)

7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinsoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
250 g voita
4 dl sokeria
1 muna
(1/2 vaniljasokeria)
1 (luomu)sitruunankuori
4 rkl sitruunan mehua
+ pinnalle sokeria

Sekoita jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola keskenään. Vatkaa pehmeä voi sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi vatkaa vielä lopuksi joukkoon muna. Pese sitruuna ja raasta kuori voi-sokerivaahdon joukkoon. Purista mehu joukkoon. Sekoita jauhot "märkiin" aineksiin ja sekoita tasaiseksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota taikinasta n. ruokalusikallisen kokoisia osia ja pyörittele palloiksi. Käytä vielä sokerilautasella. Laita leivinpaperille ja litistä palleroa hieman. Paista 8-10 min. Keksin ei kuuluisi tummua juurikaan.

Leivotteko yleensä keksejä lasten kanssa? Mitkä keksit ovat teidän lempparikeksejä?

-Såfin

5 kommenttia:

  1. Oi ihania keksejä <3 me tykätään kyllä tehdä keksejä. Yleensä ollaan tehty vaan perus murotaikina -keksejä hiukan eri variaatioina joten nää kuulosti nyt oikein raikkaalta vsihtelulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kannattaa ehdottomasti kokeilla jos vähänkin tykkää leipomisesta! Nämä olivat yllättävän helppoja ja hyviä! :)

      Poista
  2. Oi, varmasti herkullista, mä tykkään kaikesta missä on sitruunaa :D Ehkä nyt syksyn tullen taas alkaisi leipominen kiinnostaa kun ei nyt kesällä oo tullut leivottua yhtikäs mitään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruuna on kyllä ihana maku! :) Minullakin on moni "harrastus" jäänyt pienemmälle nyt kesällä. Etenkin kaikenlainen askartelu tms. on meillä melkein kokonaan unohtunut kesän ajaksi. Syksy taas innostaa uudella tavalla! <3

      Poista
  3. Hei teilläkin oli leivontasunnuntai! :) Tämä ohje menee ehdottomasti talteen, koska mä tykkään tosi paljon leivonnaisista, joissa on sitruunaa. Okei, let's be honest, mistä leivonnaisista mä EN tykkäisi :D

    VastaaPoista