2015/12/19

Minne katosivat kaikki pienet ruokaravintolat?

Asumme Pohjois-Helsingissä ja täältä on vuosien mittaan pikkuhiljaa kadonnut kaikki pienetkin ruokaravintolat. Tämä trendi on jatkunut siitä lähtien kun lähiseudulle on rakennettu erisuuruisia ostoskeskuksia. Ja onhan se ymmärrettävää, ettei tavalliset erilliset ravintolat voi kilpailla ostoskeskusten kävijämäärien kanssa. Kävi sitten lopulta niin, ettei meillä ollut yhden ainutta (kunnollista) ravintolaa tai kahvilaa meidän alueella, joka ei olisi minkään jättipyydyksen yhteydessä. Tilanne on ollut aika surullinen. Onneksi tähän trendiin on nyt tullut käännös. Suljettuihin ravintoloihin on pikkuhiljaa löytynyt uusia ravintoloitsijoita ja uusia pieniä ja sympaattisia kahviloita on perustettu. 

Yksi erityisen iloinen uutinen tänä syksynä oli se, että Tuomarinkylän ratsastustalleille avattiin jälleen lounasravintola, Ravintola Dumari. Tällä alueella oli aiemmin ravintola ja kahvila - myöhemmin ei kumpaakaan. Tuomarinkylän ulkoilualueella on kauniita peltoja, joki ja vanhoja rakennuksia ja voitte kuvitella miten paljon ulkoilijoita sen kautta kulkee. Kävimme viime lauantaina lounaalla tässä aivan idyllisessä ympäristössä sijaitsevassa juuri perustetussa ravintolassa. Tila oli vielä hieman keskeneräinen, mutta hyvää ruokaa sieltä sai. Vaihdoin muutaman sanan omistajan kansssa ja hän kertoi, että suunnitelmissa on laajentaa toimintaa myös iltaruokailuun heti kun luvat on saatu ja olen saattanut kuulla myös huhuja siitä, että tiloissa aletaan pyörittämään paikallista olutpanimotoimintaa. Jess. Minä äänestän paikallisten ravintoloiden puolesta!

Onko teidän alueella vielä "erillisiä" ravintoloita, vai löytyvätkö ne lähinnä ostoskeskusten yhteydestä?

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Meillä ei täällä omalla kylällä ole enää mitään palveluita lounaspaikkaa lukuun ottamatta. Mukavaa joskus mennä valmiiseen seisovaan pöytään, etenkin kun hintakin tosi edullinen poikien syödessä ilmaiseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tällaiset paikat ovat melkein kultaa arvokkaammat. Etenkin minusta on kivaa kun ei itse tarvitse siivota jälkiä. Se on luksusta :D

      Poista