2015/12/03

Pirteä pimeys & ARVONTA

Blogiyhteistyö/ kirjoitus sisältää mainoslinkkejä

Pimeys on vaikuttanut myös meidän perheen jaksamiseen ja tekemiseen. Listasin aiemmin kirjoituksessani ihan käytännöntasolla mitä teemme eri tavalla nyt kun on pimeää. Tänään saan kunnian julkistaa blogini uuden yhteistyökumppanin ja sen innoittamana ajattelin jatkaa pohdintoja pimeyden tiimoilta vastaamalla minulle esitettyihin kysymyksiin. Tämän tekstin lopussa haluan vielä muistaa teitä ihania lukijoita  arvonnalla.

Mikä tuo energiaa minun arkeen
Me valitsemme perheenä yhden asian tulevaisuudesta jota odotamme ja valmistelemme yhdessä. Tällä hetkellä se ei ehkä tule kenellekään yllätykseksi, että se on joulu. Haluamme tehdä jotain pientä erityistä joka ilta. Oli se sitten lumihiutaleiden askartelua tai glögin juomista. Tästä saamme energiaa. 

Miten huolehdin hivenaineiden saannista kovan treenin aikana
Meillä treenataan kovaa muutamana kolmena päivänä viikossa. Näinä päivinä olemme erityisen tarkkoja siitä mitä syömme ja yritämme syödä monipuolisesti. Kiinnitän itse myös huomiota siihen että syön ”värikkäästi”, eli lautaseltani pitäisi löytyä mahdollisimman erivärisiä kasviksia ja hedelmiä. Lisäksi syön päivittäin myös vitamiini- ja hivenainevalmistetta joista minulla nyt on testissä uusi Minisun Vahva-valmiste.

Miten liikunta tai laihduttaminen on muuttanut suhdettani ravintolisiin
Olen vuosien mittaan tullut yhä kriittisemmäksi ruuan suhteen. Sama pätee ravintolisiin. Olen vasta äskettäin oivaltanut ettei ruuasta välttämättä saa kaikkia tarvittavia ravintoaineita vaikka söisikin monipuolisesti. Jokainenhan päättää mitä itse syö ja arvioi mikä on parasta itselleen. Koen arvioimisen välillä haasteelliseksi -  pitäisi olla asiantuntija vaikkei ole opiskellut alaa.

Miten huolehdin omasta jaksamisesta arjen kiireissä
Olen koukussa liikkumiseen ja kerroinkin jo aiemmin siitä, että olen löytänyt sen ”liikunnan ilon” mm. joogasta ja lenkkeilystä. Liikuntaa mahdollisesti vielä tärkeämpänä pidän kuitenkin nukkumista. Se ainut oikea resepti ainakin omalta osaltani on nukkua vähintään 8 tuntia päivässä, liikkua ja syödä terveellisesti. Jos tietäisin tähän jonkun oikoreitin, olisin luultavasti jo miljonääri. Hahaa.. 

Suhteeni D-vitamiiniin: kuinka paljon ja miksi?
Syön itse tuplamäärän D-vitamiinia talvisaikaan (20µg). Olen päätynyt tähän määrän kun vaihdoimme maito-tuotteemme luomumaitoihin johon ei erikseen lisätä D-vitamiinia. Toistaiseksi tämä on ollut minulle hyvä määrä.

Mikä on minusta sopiva määrä D-vitamiinia kaamosaikana ja miksi?
Minusta oma jaksaminen on tärkeä asia. Jos päiväsaikaa saa vähemmän aurinkoa kuin normaalisti, erikseen otettavan D-vitamiinin tarve nousee. Näin ajateltuna aikuinen ihminen tarvitsee enemmän D-vitamiinia talvisaikaan ja mahdollisesti sitten vähemmän kesäisin.

Minisunin kanssa yhteistyössä järjestän teille kaikille lukijoille vähän piristystä synkkään talveen arvonnan muodossa. 

ARVONTA: Kommentoi tähän tekstiin miten paljon teidän perheessä syödään D-vitamiinia päivittäin ja muista samalla kirjoittaa kommenttikenttään myös sähköpostiosoitteesi. Vastanneiden kesken arvotaan kaksi Minisunin tuotepakettia piristykseksi synkkään syksyyn. Kilpailuun voi osallistua 10.12.2015 asti.

-Såfin

26 kommenttia:

  1. Mukana arvonnassa! Pakko myöntää et meil unohdetaan tosi usein dvitamiinien ottamisen. pitäis skarpata. t,Meiju (mimu_82@gmail.com)

    VastaaPoista
  2. Tunnustus: meillä ei syödä vitamiineja (mitään) purkeista. Ihan siitä silkasta syystä, että mä unohdan ne aina. Joko ostaa tai antaa. Useimmiten jo sen ensimmäisen, joten kun kotoa niitä ei löydy, niin ei tule annettuakaan. Mukaan siis arvontaan :) jos vaikka onni suosisi, niin sittenhän mun olisi pakko ottaa itseäni niskasta kiinni. kommammaa(at)gmail.com

    VastaaPoista
  3. Otan D-vitamiinilisää ympäri vuoden. Kesällä pienempää annosta, mutta näin kaamosaikaan 100 mikrogrammaa päivässä. Jos tuntuu, että meinaa flunssa iskeä, niin otan vielä isompaa annosta muutaman päivän ajan. Eipä tässä tosin flunssaa ole ollutkaan, vaikka ympärillä yskitään ja niiskutetaan. Viralliset D-vitamiinin saantisuositukset ovat Suomessa mielestäni tosi alakanttiin. piivoitto@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Yritetään syödä päivittäin!
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Meillä otetaan n.kerran viikossa d-vitamiinia. sannikas15@gmail.com

    VastaaPoista
  6. HennaH
    Otetaan joka päivä jokainen, koosta riippuen erikokoisia annoksia.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  7. Mukana arvonnassa! :) Meillä syödään päivittäin miehen kanssa monivitamiinia.

    jasmine.ahola-olli@helsinki.fi

    VastaaPoista
  8. Meillä pojat 1v ja 4v huolehtii itse omat vitamiininsa :D oikeesti. Meillä on hyvänmakuista monivitamiinia ja hyvänmakuisia kalaöljy kapseleita ja Iivokin käy monta kertaa päivässä notkumassa kaapin luona ja pyytää "papia" eli pastillia. Sieltä sitten annetaan tilanteen mukaan"hammas papia" tai vitamiinia. Itsekkin syön joka aamu kalaöljy kapseleita joissa on siis myös d vitamiinia :)

    VastaaPoista
  9. Lapsille onnetaan joka päivä. Aikuiset usein unohtaa ottaa omansa... :(
    maiqquu(at)gmail.com

    VastaaPoista
  10. Ou nou - siis eihän me muisteta koko d-vitamiinia :( noloa... :( jasminella82 ät gmail.com

    VastaaPoista
  11. Mukaan!! :) Meillä otetaan d-vitamiinit tippoina.

    hemantinde@hotmail.com

    VastaaPoista
  12. Joka päivä kuluu meillä Minisunia, joten eikun mukaan arvontaan :)
    nelliina(@)yahoo.com

    VastaaPoista
  13. Ostin viime vuonna ylikalliin D-vitamiinipurkin vakuuttavalta promopojalta.:D Huomasin vasta jälkikäteen että tämä D-vitamiinipurkki oli noin neljä kertaa kalliimpi kuin muut D-vitamiinit. Popsin siis näitä luksus D-vitamiineja melkein joka aamu. stina1stormbom(ät)gmail.com

    VastaaPoista
  14. Itse syön 25µg joka päivä näin pimeään aikaan. suvi.vikholm(a)luukku.com

    VastaaPoista
  15. Joka päivä otetaan D-vitamiinia suositeltu määrä.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  16. Yritettän muistaa ainakin muutaman kerran viikossa..Yritetään pitää Arvo Ylpön määristä kiinni koska uskon niihin enemmän kuin nykyisiin neuvolan suosituksiin!. Itse apsin 200 tuon sairauteni tähen :)
    bikkenpilttuu@hotmail.com

    VastaaPoista
  17. Monivitamiini tabletteja otan kun muistan samoin magnesium ja kalium lisää ja Omegaa.
    nina40fi@gmail.com

    VastaaPoista
  18. D-vitamiinia tulee otettua aina kun sattuu muistamaan, eli hieman säännöllisen epäsäännöllisesti... :D

    mimyy93@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Lapsi syö sen viisi tippaa mhb+D-vitamiini-valmistetta, itse syön kaksi D-vitamiinilla höystettyä kalkkitablettia joka päivä. Määriä en muista! :D
    leevilotta at luukku.com

    VastaaPoista
  20. Siis mun mies on monesti huomauttanut mulle että muututaan lepakoiksi pikkuhiljaa kun ei syödä d-vitamiinia ollenkaan. en koskaan muista ostaa sitä apteekista! Ilmankos väsyttää ja on ihan kiukkupeppu koko ajan. Mukana arvonnassa siis! nede93@windowslive.com

    VastaaPoista
  21. Meillä syödään yksi D-vitamiinikapseli päivittäin :)

    saraana.makela@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Mukana. Salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Minä syön 100 mikrog /pv muut 50 mikrog.
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
  24. Aikku10
    Syödään 1 kapseli päivässä/aikuinen.

    aiholapp(at)uusikaupunki.fi

    VastaaPoista
  25. Peppis
    Mukana arvonnassa, kapseli päivässä on annostus ollut.

    peholapp(at)uusikaupunki.fi

    VastaaPoista
  26. Aargh :D Kuinka mä oon missannut tän arvonnan!! :D

    VastaaPoista