2016/12/09

Joulumysli

Meillä on joka vuosi tapana kokeilla jotain uutta joulureseptiä. Tähän mennessä olemme kokeilleet mm. joulunäkkäriä, marinoituja porkkanoita ja aidosti inkiväärisiä pipareita. Tänä vuonna halusin tehdä maustamattoman jugurtin kaveriksi joulumysliä. Olen monesti tehnyt kaurahuitale-pähkinä sekoituksia mutta en koskaan niin, että olisin jaksanut paahtaa ne uunissa mausteiden kanssa. Nyt päätin koittaa myslin tekemistä kahdesta syystä. Kaipasin itselleni hyvää mysliä iltapalaksi ja samalla toivoin, että paahtamisen ansiosta kotiimme leviäisi hieman joulutuoksua..


Joulumysli
5 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnähiutaleita
1 dl siemeniä (esim. kuripitsansiemieniä)
1,5 dl maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä
1 dl saksanpähköinöitä
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
3 rkl öljyä
3 rkl juoksevaa hunajaa
1,5 dl rusinoita
1 dl kuivattuja karpaloita
2 dl pilkottuja taateleita

Pilko pähkinät pienempiin paloihin ja sekoita kaura- ja vehnähiutaleiden. Lisää öljy, mausteet ja hunaja. Sekoita hyvin. Paahda seos uunin alemmalla tasolla n. 17 minuuttia 175 asteessa välillä sekottaen niin, ettei seos pala. Kun seos on jäähtynyt pellillä lisää kuivatut hedelmät. Purkita ilmatiiviiseen purkkiin.

-Såfin

PS. joulumysliä on helppo tehdä suuremmissa erissä ja se toimii erinomaisesti vaikka  pienenä joulutervehdyksenä.. ;)

3 kommenttia:

  1. Nam, tuo tuoksuu varmaan ihan joululle♥

    VastaaPoista
  2. Oij, mä rakastan itsetehtyä mysliä, joten joulunmakuinen pitää ehdottomasti testata :) Tuliskohan hyvää, jos laittais vielä ripauksen piparkakkumaustetta sekaan? :)

    VastaaPoista