2017/01/08

Mikä autoistuin 5-vuotiaalle?

Me matkustamme paljon autolla. Meidän lapset istuvat näillä meidän lukuisilla automatkoilla takapenkillä samanlaisissa Recaron autoistuimissa. Kummatkin istuvat naama menosuuntaan ja meidän pienempi (pian) 3-vuotias on vielä kiinni 5-pistevöillä. Meidän 5-vuotias on jo liian iso tällaisiin vöihin mutta hän käyttää tätä samaa autoistuinta ainoana erona se, että hänet kiinitetään auton normi-turvavöillä. Oli kiinnitys mikä tahansa olemme nyt tulleet siihen pisteeseen, että tämä meidän vanhempi mies alkaa olemaan liian iso omaan autoistuimeen. Tai noh, kyseistä autoistuinta voisi noin periaatteessa käyttää siihen asti kunnes hän painaa 36 kiloa ja siihen meillä on vielä pitkä matka..

Vaikkakin isuimen tekniset speksit antaa myöden ja sen pitäisi vielä toimia hänen ikäiselleen niin näyttää siltä, että talvihaalareissa ja kuravaatteissa istuin on käymässä pieneksi eikä hänellä ole mukava istua siinä. Kaiken lisäksi minusta on hieman hankalaa kurottautua laittamaan turvavyöt kiinni, eikä hän vielä itse osaa pujotella vyötä oikein istuimen tarkoitetulla tavalla. Olemme päättäneet etsiä meidän tarkoituksiin uuden sopivamman istuimen - mutta mikä se voisi olla? Istuin pitää tietenkin olla turvallinen, mutta samalla käytännöllinen ja sopivankokonoinen myös talvella kun vaatekerroksia on paljon. Voisiko jo siirtyä käyttämään sellaista tavis-istuinkoroketta? Taitaa olla vielä vähän aikaista..

Nyt minua kiinnostaisi tietää minkälaisia kokemuksia teillä on vastaavasta tilanteesta ja minkälaisiin ratkaisuihin olette itse päätyneet? Mikä autoistuin olisi sopiva 5-vuotiaalle?

-Såfin

10 kommenttia:

 1. Meillä ostettiin isommalle pojalle noin 5-vuotiaana Cybexin Solution M ja ollaan tyytyväisiä oltu! Nyt kun kuopuksen istuin on vieläkin kasvot menosuuntaan ollaan lyhyillä matkoilla annettu hänenkin istuinta kokeilla, sillä istuinta on todella helppo ja nopea säätää lapselta toiselle. Ostohetkellä M-sarjan istuimet oli testeissä ainoana läpäissyt Roll-over-testin. Jos kiinnostaa niin juttu meidän istuimesta löytyy http://tellujapikkutary.blogspot.fi/2015/05/cybex-solution-m.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! :) Minä jotenkin olen surffailut niin monessa verkkokaupassa että en oikeastaan enää tiedä mitä haluaisime tältä istuimelta. Kai se lähinnä on tässä vaiheessa sitä, että se olisi kokonsa puolesta kätevä. Pitääkin käydä lukaisemassa tuo kirjoitus <3

   Poista
 2. Hmm, jään mielenkiinnolla seuraamaan vinkkejä! Mietin just, että meidän Minin ollessa puoli vuotta (kuinka sinne tuntuukin olevan tuhat kuukautta aikaa, kun toinen on vasta 18cm ja masussa :D ) Nopsu on semmoiset 4v3kk. Kätevää olisi tietysti saada istuin siirrettyä vaan isommalta pienemmälle, mutta taitaa tuollainen pienikokoinen vähän päälle neljävee vielä tarvita ihan kunnon istuimen.. ehkä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Se aika kuluu kyllä nopeasti! Riippuu tietenkin siitä miten paljon matkustatte autolla ja varmaan myös siitä nukkuuko Nopsu vielä päiväunia autossa tuossa vaiheessa. Olisihan se kätevää ettei tarvitsisi ostaa kahta "isompaa" istuinta.. <3

   Poista
 3. me otettiin äsken käyttöön pian 6-vuotiaalle sellainen koroke, mikä lie. vaikka ei vielä pitäisi mutta emme enää jaksaneet sitä änkemistä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ymmärrän kyllä hyvin! Se änkeminen ei ole kivaa.. :(

   Poista
 4. Kyllä 6v täyttävälle pelkkä koroke riittää. Alkaa monet istuimet olemaan ahtaita. Meillä nyt eskarilainen ja viime syksynä siirryttiin korokkeeseen.Hyvin on pärjännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla. Nyt alan enemmän ja enemmän itsekin nyt taipumaan siihen korokkeeseen! :)

   Poista
 5. Meillä on Britaxin turvavyöistuin isommalla pojalla (toimiikohan tämä linkki, suunnilleen tämän näköinen http://media.tori.net/image/medium_660/22/2271655443.jpg ) Mekin kun tehdään välillä pidempiä matkoja niin oon hyvä, että tuollakin pojalla on pään kohdalla tukea. Varsinaisesti turvallisuuden kannalta en ole sitä ajatellut (kamala mutsi), vaan sen kannalta, että kun poika nukahtaa autoon ei jää pää retkottamaan ihan miten sattuu.

  Tossa istuimessa on myös se hyvä puoli, että sen saa kahteen osaan, eli selkänojan irroitettua, jolloin jäljelle jää vain koroke. Eli kaksi käyttötapaa samassa istuimessa :) Jotkut noista Britaxeista on vielä isofix-kiinnitteisiä, että siitäkin plussaa jos autosta vaan ne vastakappaleet löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! pitää käydä kurkkaamassa jos löytyisi jostain liikkeestä! Tuo kaksiosaisuus tuossa kiinnostaa erityisesti. Meidän tyyppi harvemmin enää nukahtaa autoon näin arkikäytöllä, mutta esim usean tunnin kestävillä mökkimatkoilla kesällä näin voi ehkä vielä käydä. Siksi olisi kyllä kiva, että niskalle olisi jonkinnäköinen tuki.. Ja isofixitkin löytyvät autosta! :D

   Poista