2017/05/16

Mökkielämän realiteetit

Kävimme joitain päiviä sitten korkkaamassa mökkikauden. Tiedostan kyllä, että olemme monessa asiassa hieman hätähousuja ja yritämme kiirehtiä viettämään kesää jo ennen kuin se on edes alkanut. Emme suostuneet viivästyttämään mökkiavajaisia vaan ajelimme mökille räntä-lumi-myrsky-uhasta huolimatta. Ajattelimme, että kylmä sää on vain pukeutumiskysymys. No ei se ihan niin mennyt. Heh. Meillä on saaressa kaksi mökkiä vierekkäin. Toisessa asustelee kesäisin Mummo ja Vaari ja toisessa meidän nelihenkinen perhe. Kyseessä on tosiaankin kesämökit, eli mökit ovat ilman lämmitystä koko talven. Kun tulimme perille eräänä perjantai-iltana niin mökeissä oli kylmä, jos mahdollista niin vielä kylmempi kuin se muutama aste joka "lämmitti" meitä ulkona siivotessa ja tuulettaessa mökkejä. Seuraavalle päivälle oli povattu lumisadetta. Onneksi olimme pakanneet pojille villa-asut mukaan..

Meitä odotti kylmän sään lisäksi myös toinen hieman ikävä yllätys. Meidän mökissä oli talvella ollut hiiriä. Iiik! Vihaan (tai oikeastaan pelkään) hiiriä. Siellä ei onneksi ollut raatoja, mutta jätöksiä kylläkin. Saimme pestä mökit oikein kunnolla ennen kuin pojat päästettiin sisätiloihin. Samalla huomasimme toisen ikävän jutun. Meidän vesiputket olivat jäässä. Kyllä. Emme saaneet vesivaaraajia lämpeämään ja oikeastaan päädyimme sitten elämään oikein kunnollisella erämeiningillä koko viikonlopun. Kannoimme vettä järvestä ja lämmitimme takkaa minkä kerkesimme. Toiseen mökkiin sytytimme myös ison määrän kynttilöitä vauhdittaaksemme lämpenemistä. Lapset tykkäsivät leikkiä mökkilelujen kanssa ja heidän päivät sujuivat leppoisasti. Yöt olivat silti kylmiä. Ei paljon naurattanut kun lauantaina sitten alkoi satamaan sitä luvattua lunta. Hyrrr. Kaikesta huolimatta on kuitenkin kivaa aloittaa mökkikausi ja pitihän meidänkin vääntää hieman huumoria tilanteesta ja tehdä lumiukko poikien kanssa. Täytyy myös sanoa, ettei ole montaa parempaa asiaa kuin hyvät löylyt puulämmitteisessä saunassa kylmän päivän päätteeksi.

Huh. Tällainen aloitus mökkikaudella meillä oli. Onneksi tämän jälkeen se muuttuu vain paremmaksi..

Oletko sinä jo käynyt mökillä tänä vuonna?
-Såfin

4 kommenttia:

 1. Vitsit kun olisikin oma mökki 😍 Noi hiiret on karmeita, meillä asusti niitä kellarissa.. Onneksi satiin häädettyä pois 😱

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiik.. mä en siis ollenkaan voi nukkua jos pelkään, että tilassa voisi olla hiiriä. Minä kuuntelen sitten koko yön jos jostain kuuluu ääniä. Kyllähän järki sanoo, ettei niiden pitäisi ollenkaan tulla ihmisten lähelle, mutta en voi pelolle mitään.. :(

   Poista
 2. Me käytiin talvella ja nyt keväällä päiväreissuilla mökillä :) Hiiret on kyllä ällöjä ja arvaa vaan löytyikö niiden jätöksiä meidänkin mökiltä, johon oli jäänyt talveksi lämmöt hieman liiankin kovalle?! Nyt mietin, että tilaisinko mökille siivoojan vai nakittaisinko jonkun mökkilomalle siivousta vastaan, sillä itsestäni ei nyt siihen touhuun ole ja miehellä menee aina eka ilta saunan kertalämmitteisen kivikiukaan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Apua! Juu, tuo on aika paha jos itse ei kykene siivoamaan. Tuollaiseen "erikoissiivoukseen" ei ehkä oikein saa ihan tavallista siivoojaa?! Kyllä tällaiset ekstra-koukerot mökkikauden korkkaamisessa mielellään voisi jättää välistä..

   Poista