2017/05/09

Kevättä keittiöön

Kevät on hiipinyt meidä kotiin monessa muodossa. Viime viikolla kerroin miten meidän muuten valkoiseen ja hempeisiin väreihin sisustetussa olohuoneessa on tapahtunut väriräjähdys. Muutama viikko sitten saimme kevätauringosta energiaa ja askartelimme itsellemme uuden puisen lehtitelineen.  Kevään täytyy kuitenkin nyt olla jo melko pitkällä, sillä huomaan ajatukseni siirtyneen ulos pihanlaittoon. Suunnittelen sinne yrttimaata, herne- ja porkkanaistutuksia ja haaveilen myös muutamasta tomaattikasvista meidän lasikuistille. Viime vuonna istutimme myös perunoita säkkiin ja suunnittelen samanlaista projektia myös tälle vuodelle. Kaikki pitää kuitenkin aloittaa pienin askelin. Niinpä istutimme eilen illalla yhdessä muutamaan "istutuspussiin" keittiöömme kevään ensimmäiset yrtit. Minä ja meidän perheen 5-vuotias olemme yhdessä meidän perheen (ja ehkä suvun) suurimpia yrttirakastajia. Syömme viikottain monenmonta yrttiruukullista ihan sellaisenaan tuoreena leivän, salaattien ja keittojen päällä. Siemenestä asti itse kasvatetuissa yrteissä on tietenkin vähän ekstra-tunnetta ja voin lyödä vetoa, että nämä tulee maistumaan erityisen hyvältä..

Keittiöömme hankimme aiemmin keväällä uuden sisustustaulun johon voi fiiliksen mukaan muokata tekstiä. Tämä alunperin porraskäytävään tarkoitettu taulu on meidän mielestä tosi hupaisa. Kevättä meidän keittiöön tuo näiden yrttien ja uuden sisustustaulun lisäksi vielä se, että olen aloittanut suursiivouksen keittiönkaappien siistimiseksi. Yksi laatikko ja hylly kerrallaan, you know. Tavaroiden läpikäyminen, putsaus, kierrättäminen ja järjestäminen on ihanaa touhua. Tulokset näkyvät heti. Tällaisia kevätkeittiö-hommia meillä on nyt työn alla ja jos energia riittää niin ehkä tämä siivousvillitys siirtyy myös seuraaviin huoneisiin. Hihii..

Onko sinulla jo kevätfiilis? Miten sinä purat kevätenergiaasi?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Onpas söpöt yrttipussit :) Itse laitoin viime viikolla yrttejä + salaatteja kasvamaan parvekkeelle. Mukavasti on osa jo lähtenyt itämään ja ainakin rucola maistui rucolalle, kun versoa piti vähän jo maistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Parvekkeelle on ihanaa kun voi jo tässä vaiheessa tehdä istutukset. Lumisateiden keskellä on vielä uskaltanut edes ajatella ulos takapihalle istuttamista. Mutta ehkä hetken päästä?! <3

   Poista
 2. Ihanat pussit♥ Meillä juuri ilmoitettiin eilen kauppareissulla, että chiliä pitäisi laittaa isommille sisaruksille kasvamaan ja pikkupuutarhurille tilliä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Lapset kyllä tykkäävät kaikista istutushommista ja onkin erityisen kivaa kun he itse saavat valita mitä haluaa kasvattaa! :)

   Poista