2017/05/25

Santa Maria ja ruokavalokuvauksen opit bloggaajille

Sain toissailtana kunnian osallistua Santa Maria:n bloggaajille järjestylle ruokavalokuvausoppitunnille. Kutsussa tilaisuuden nimeksi oli annettu "inspiroivia ruokakuvia ja kameroita". Meille bloggaajille oli annettu ohjeet ottaa omat kamerat mukaan sillä paikan päällä olisi kokki Alex Nurmi ja valokuvaaja Kristiina Hemminki Studio Fotonokasta jotka opettaisivat meille niksejä ruokavalokuvaukseen. Olin tietenkin innoissani mutta samalla hieman jännittynyt. Innostuneisuus vei kuitenkin voiton pian saavuttuani tilaisuuteen sillä sali oli tupaten täynnä iloisia ja puheliaita bloggaajia jotka kaikki olivat ihan yhtä odottavaisia kuin minä. Osallistujien joukossa oli paljon lifestyle-bloggaajia ja tietenkin myös ruokabloggaajia. Ilta alkoi alkumaljalla ja aivan erinomaisen maukkaalla ruualla..

Kun olimme saaneet ruokaa lautaselle saimme kuulla pienen esittelyn siitä miten Santa Maria:n Asia-tuotelinjan suosio on ollut huimassa nousussa viime vuosien aikana. Suomalaiset ovat entistä kokeiluhaluisempia ja jopa arkiruuassa käytetään nykyään paljon uusia makututtavuuksia kuten kookosmaitoa ja sweet&chili-kastiketta. Santa Marian Asia-maut ovat myös meidän perheelle tuttuja entuudestaan ja tykkäämme tehdä erilaisia mm. erilaisia wokkeja ja minä käytän esim. usein riisinuudeleita omassa lounasruuassa. Kookosmaitoa sujautan usein kasvissosekeittoon tai kastikkeeseen.

Puhesorina salissa oli tasaista ja keskusteluaiheena oli luonnollisesti bloggaaminen ja se miten paljon ruokavalokuvia kukin ottaa normaalina viikkona. Pian meille selvisi, että Studio Fotonokassa tehdään paljon ammattilais ruokavalokuvausta ja saimme erinomaisia vinkkejä siihen mitä kannattaa ottaa huomioon kun halutaan ottaa tietyntyyppisiä fiiliskuvia ruuasta. Täytyy kyllä myöntää, että minulle tuli aivan yllätyksenä, ettei kuvauksia varten tehdyt ruuat ja annokset yleensä ole syötäviä sen takia miten ruokia käsitellään ennen itse "h-hetkeä". Jaan teille ensi viikolla 10 niksiä ruokavalokuvauksen saloihin. Sitä ennen aion kuitenkin haastaa itseäni testaamaan ne ensin..

Kiitos järjestäjille aivan mahtavan opettavaisesta illasta ja herkullisista tarjoiluista!

-Såfin

7 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta illalta! Jään mielenkiinnolla odottelemaan niksejä. Nämä kuvat ainakin näyttivät hyviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vinkkejä tosiaankin jaan ensi viikolla ja voin kertoa että ne olivat todella hyödyllisiä :D

   Poista
 2. Kuulostaa hauskalle illalle! Jään innolla odottelemaan vinkkejä ja taidan jo valmiiksi varata jotain syötävää koneen ääreen, sillä tunnetusti tässä tilassa ruokakuvat saavat mahani murisemaan karhun lailla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. juu, varaa nyt vähintään joku popcorn-kulho ettei nälkä pääse ihan yllättämään :D :D :D

   Poista
 3. Jännityksellä odotellaan täälläkin, millaisia vinkkejä on tulossa :)

  VastaaPoista