2017/05/07

Suomen luontokeskus Haltia

Teimme vähän aikaa sitten retken Suomen Luontokeskus Haltia:an. Meidän lapset rakastavat luontoa ja kaikkea siihen liittyvää ja niinpä ajattelimme, että olisi kiva käydä jossain missä emme ole käyneet aiemmin hakemassa uusia kokemuksia ja oppimassa uutta. Luontokeskus sijaitsee Espoon pohjoispuolella ja perille pääsee autolla. Pysäköimiseen oli varattu hyvin tilaa keskuksen edustalle. Itse rakennus kiinnosti minua kaikista eniten. Se on ensimmäinen julkisessa käytössä oleva rakennus joka on tehty kokonaan puusta. Siis jopa hissikuilut olivat puurunkoiset. Vau! Rakennus oli kauniisti soljuva ja siinä oli suuret ja kauniit tilat. Itse näyttely keskittyi luontoon ja sen kokemiseen kaikilla aisteilla. Lapset saivat konttailla eri eläinten koloihin jotka olivat suurennettu ihmisille sopivaksi kooksi. Minusta hassuin kokemus oli olla linnunpöntön sisällä. Sen sisääntuloaukon kohdalle heijastettiin digitaalisesti ulkomaailma ja aukolla kävi välillä kurkkimassa orava ja välillä lintu. Aikalailla hupaisa kokemus.


Suuressa näyttelysalissa oli mm. valtava elokuvakangas jossa näkyi kauniisti kuvattuja videopätkiä Suomen luonnosta. Lattialla virtasi näyttöjen alla erilaisia vesiputouksia ja jokia. Toisessa osassa näyttelyä oli koottu oikein erinomaisen hupaisa valokuvanäyttely hullunkurisista eläimistä. Tämä valokuvanäyttely nauratti meidän lapsia oikein pitkän aikaa. Suomen luontokeskus Haltiassa pääsee hyvin liikkumaan lasten kanssa ja sen yläkerrassa on ruokala josta on kauniit näkymät Haltian luonnon yli isolle järvelle ja kauniiden metsien yli. Koko paikka oli täynnä pieniä yksityiskohtia ja opimme luonnosta paljon uusia asioita. Superkivaa oli ja suosittelemme ehdottomasti vierailua täällä!

Onko Haltia sinulle tuttu paikka?

-Såfin

PS. Kurkkaa myös kuvat meidän retkestä Haltiasta lähtevälle Nuuksion ulkoilupoluille.

2 kommenttia:

  1. Mä oon joskus miettinyt, että täytyis lähteä tuonne lasten kanssa päiväretkelle. Meillä lapset kun tykkäävät hurjasti kaikesta luontoon liittyvästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä tosi kiva paikka! <3 Juuri sopiva päiväretkikohden lasten kanssa!

      Poista