2017/05/18

Kevätkonsertti ja sulanut sydän

Suureen aulaan on kokoontunut joukko iloisia perheitä kuuntelemaan eri-ikäisten lastensa muskarikonserttia. Koko kevätkausi on vierähtänyt harjoitellen ja treenaten tätä hetkeä varten. Bändimuskarin lapset ovat harjoitelleet soittamaan biisejä eri soittimilla ja taaperomuskarilaiset ovat treenanneet hassuttelevia loruja ja tanssiliikkeitä. Liikuttavaa. Jännitys on melkein käsinkosketeltavaa kun pienet lapsukaiset odottavat esiintymisvuoroaan omalla rivillä salin etuosassa ja vilkuilevat välillä olan yli tarkistaakseen vanhempien sijaintia suuressa pimeässä esiintymissalissa. Kun katseet kohtaavat näytämme peukkua kannustaaksemme ja näyttääksemme miten ylpeitä me olemme juuri sillä hetkellä. Yksi pieni tyttö on kadottanut hiuslenksunsa ja muskariope tulee apuun. Myös opettajia taitaa jännittää vähän. Nyt on aika korjata ja suoristaa vaatteita esiintymiskuntoon, sillä konsertti on alkamassa. Yleisö hiljenee..

Lavalla esiintyy eri muskariryhmiä opettajien ohjeistuksella. Pienimmät esiintyjät olivat 2-vuotiaita ja vanhimmat 6-vuotiaita. Lavalla taputetaan, tanssitaan, nauretaan ja lauletaan. Yksi vanhempi poikaryhmä innostuu valtaamaan mikrofonin biisien välillä ja lukee yleisölle itse keksimiä uutisia. Kaikki nauravat. Viimeisen laulun aikana yksi pienokainen eksyy laumastaan ja lähtee omalle tutkimusretkelle lavan takaosaan jossa roikkuu värikkäitä koristeperhosia. Lavalla vallitsee hyväntuulinen kaaos. Me vilkutamme ylpeinä ja taputamme meidän esikoiselle. Sydän sulaa. 

Onko teillä jo ollut kevätkonserttia tai kevätkauden päätösjuhlia?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Varmasti ihana konsertti♥ Meillä on ollut Onnin kevätjuhlat, joissa meidän todella ujo poika sai luonteellaan ja piiloutumisellaan hymyn varmasti lähes jokaisen paikalla olijan kasvoille :) Ja meidän vanhempien sydämet tosiaan sulivat!

    VastaaPoista