2017/11/27

Alppimaisemia ja pitkiä aamiaisia Saksassa

Terveisiä Etelä-Saksasta. Olet ehkä saattanut huomata instagram-tilini (@malin.safin) perusteella, että olemme olleet reissussa perheen kanssa Saksassa Münchenin läheisyydessä. Lähdimme matkaan viime viikon keskiviikkona ja tulimme kotiin myöhään lauantai-iltana. Lasten kanssa tällainen neljän päivän pituinen kaupunkiloma on juuri täydellinen. Kerkesimme hyvin rentoutua ja viettää rauhallisia aamuja ja samalla teimme kuitenkin myös retkiä aivan upeisiin paikkoihin vuoristossa. Matkamme pääasiallinen tarkoitus oli viettää aikaa meidän ystävien kanssa jotka kesän jälkeen muuttivat Bad Tölz nimiseen kaupunkiin töiden perässä. Tämä kaupunki sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä etelään Münchenista. Me yövyimme siellä tunnelmallisessa pienessä hotellissa jonka ulkomuoto muistutti enimmäkseen alppimajaa. Hahaa.. Paikalliset eivät suinkaan puhuneet englantia ja muutenkin meininki oli hyvin Saksalaista. Olen iloinen siitä, että meille tarjoutui mahdollisuus tutustua tällaiseen kaupunkiin - aivan upea paikka johon ei muuten koskaan olisi ymmärtänyt mennä. Kaupunki oli vuorten ympäröimä ja talot olivat idyllisiä vuorimaisemiin sopivia rakennelmia ikkunaluukkuineen kaikkineen..

Kaupungin läheisyydessä oli avain älyttömän hienoja maisemia ja kävimme ajelulla katselemassa valtavaa pato-rakennelmaa, suuria vuoria ja hienoja ulkolualueita. En itse voinut olla räpsimättä kuvia joka käänteessä, niin kaunista täällä oli. Yhtenä päivänä Bad Tölz:in kaupungissa vietettiin myös joulukadun avajaisia ja me halusimme tietenkin olla paikanpäällä näkemässä ja kokemassa paikallista joulutunnelmaa. Lapset käyttivät viikkorahansa lelukaupassa ja me aikuiset joimme tietenkin Glühwein-juomat keskellä tunnelmallista joulukatua. Kadun päässä pyöri myös karuselli. Vaikka aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja ulkona oli yli 10 astetta lämmintä taisin itse kyllä löytää pienen ripauksen joulutunnelmaa tällä reissulla. 

Me vietimme yhdessä ystäväperheemme kanssa ihanan rentoja 2,5-tunnin mittaisia aamupala-brunssi-tuokioita ja pöyrimme kaupungilla viettämässä aikaa. Saimme myös hieman syvempää ymmärrystä paikallisesta kulttuurista kun kävimme katsomassa paikallista jääkiekkopeliä perjantai-iltana. Areenan ulkopuolella oleva nakki-kioskijono oli pidempi kuin jono itse hallin sisälle. Hahaa..

Palaan myöhemmin tällä viikolla erikseen kertomaan ja näyttämään kuvia maailman hienoimmasta linnasta jonne teimme päiväretken! 

-Såfin

3 kommenttia:

  1. Kauniita lomakuvia ja mukavankuuloinen reissu teillä! Instassa teidän reissua jo seurasinkin. :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten upea paikka! Mulla on hirveä matkakuume ja toki kohta jo onkin yksi reissu tiedossa, mutta mielessäni selailen meille jo kesän kohdetta ja jokin tuollainen hieman erilainen kohde olisi toiveissa aurinkorannan sijaan! :)

    VastaaPoista
  3. Voi juku mitkä maisemat! Tuolla varmasti mieli rentoutuu! :)

    VastaaPoista