2017/11/03

Varjoteatterin tekeminen

Kirjoitin jo aiemmin syys-haavelistalleni varjoteatterista. Meidän kummatkin lapset rakastavat askartelua ja toisaalta myös tarinoiden kertomista. Tiesin jo alusta alkaen, että kummatkin rakastuisi varjoteatteriin ensikohtaamisella. Esikoisemme kanssa kävimme jopa teatterikerhossa vuosi sitten ja hänellä kehittyi siellä aivan mahtava taito heittäytyä. Niinpä olin enemmän kuin innoissani keksiessäni torstai-illalle tällaisen yhteisen perheprojektin, nimittäin varjoteatterin tekemisen. Otimme tavoitteeksi saada teatterinäyttämö valmiiksi niin, että jokainen saisi kertoa ja näytellä yhden oman tarinan käyttäen askartelemiamme hahmoja..


Olimme juuri sopivasti ostaneet meidän esikoiselle talvikengät ja saimme siitä sopivan pahvilaatikon teatterin rungoksi. Leikkasin kenkälaatikon kanteen neliönmuotoisen aukon. Kehyksen koristeteippasin washi-teipillä ja kiinnitin tavallisen A4-paperin "teatterin" sisään. Tämän jälkeen askartelimme yhdessä lasten kanssa erilaisia hahmoja jotka teippasimme paperipilleihin kiinni. Varjoteatterin valo kohdennetaan hieman takaviistosta suoraan näyttämölle. Me dramatisoimme vielä hieman sillä teimme oikein viltistä ja sohvapöydästä kunnollisen ympäristön meidän kotiteatterille.

Meidän saduissa seikkaili mm. prinsessa ja kissa. Jossain vaiheessa myös autot hyppäsivät mukaan vauhdittamaan tarinoita. Saimme illan aikana kuulla miten prinsessa matkusti autolla Linnanmäelle jossa hän sai kokeilla karusellissa olemista. Kissa oli liian suuri mahtuakseen karuselliin ja sai vain katsella vierestä. Lapset oppivat myös hetkessä, että hahmojen kokoa pystyi muuttamaan vaihtamalla etäisyyttä valopisteestä. Oivaltamisen jälkeen pikkupikku-prinsessa joutui tietenkin jättiläiskissan ruuaksi. Hihii..

Vietimme oikeasti superhauskan illan yhdessä teatteritouhujen lumoissa ja luulen, että sama homma jatkuu vielä tänäänkin..

Oletko sinä testannut varjoteatterin tekemistä lasten kanssa?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Näyttää hauskalle! Meillä lapsilla oli yhdessä vaiheessa teatterivaihde päällä ja he tekivät niin näytelmiä kuin varjoteatteriesityksenkin. Kerrassaan loistavaa ja kekseliästä viihdettä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Kaikki teatteripuuhat ovat kyllä ihan parhaita lasten kanssa. Etenkin näin syksyllä pimeimpinä iltoina kun ei tee mieli lähteä ulos.. :D

   Poista
 2. Taidanpa napata tämän idean testiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Huomasinkin IG:stä että tartuit heti tuumasta toimeen :D

   Poista