2017/11/19

Suursiivous vai vähän joka päivä?

Olen viimeaikoina huomannut miten hurjan paljon eri ihmisten siivoustottumukset eroaa toisistaan. Pienten lasten kanssa sitä siivottavaa sotkua on tietenkin paljon ja niiden pois korjaaminen on iso osa arkea. Ei siis ihme, että se puhututtaa ja siitä tekee mieli purnata jokaiselle vastaantulijalle. Heh. Minä haluan jo ihan suoraan myöntää teille, että meidän perheessä käytetään siivouspalveluita kaksi kertaa kuussa. Meillä käy siis siivooja joka tekee suursiivouksen joka toinen viikko. Jotenkin sitä uskoisi, että siivouksen määrä olisi tällä tavalla hieman pienempi. Joo, on totta että me emme käytä omaa aikaamme esimerkiksi kylpyhuoneen kuuraamiseen tai koko asunnon pölyjen pyyhkimiseen mutta sen sijaan olemme yhtälailla pyyhkimässä ruokaiset syöttötuolit ja eteisen kuraiset laatat puhtaaksi JOKA PÄIVÄ. Ja kun siinä kerran lattialla konttaa niin vois samalla sitten pyyhkäistä listat, järjestää kengät ja ja ja..

Tiedän monia lapsiperheitä joissa ollaan rentoja siivouksen suhteen. Muutama murunen ruokapöydällä ei haittaa eikä leluja kerätä pois iltaisin ennen nukkumaan menoa. Olen aina hieman kadehtinut tällaista elämäntyyliä. Mitä jos sen sijaan, että pyyhkisin ruokapöydän jokaisen pienen välipalan ja ruokailun jälkeen tekisin sen esimerkiksi vain kerran päivässä. Jos hölläisi vähän. Ajatus tuntuu houkuttelevalta, mutta silti en tee sitä. En yksinkertaisesti kykene. Istuisin siinä ruokapöydässä ja tuijottaisin niitä murusia ja ne tuijottaisi minua. Hahaa.. Samalla tavalla olisi rentouttavaa jos voisi keskittää siivoamisen yhdelle päivälle viikossa niin, ettei ajatukset kokoajan pyörisi pölyssä ja sotkussa. Ottaisi vaan vähän rennommin ja luultavasti säästäisi hurjan paljon aikaa. Samalla koko koti olisi tosi puhdas ainakin kerran viikossa. Nyt meidän perheessä siivotaan siis päivittäin pikkuhiljaa koko kämppää läpi. Ilman siivoajaa meillä ei luultavasti koskaan olisi täysin siistiä koko kämpässä yhtäaikaa. Ja niin, kun nyt kerran aloitin niin kerrottakoon vielä etten pidä siivoamisesta. Aamen.

Miten teidän perheessä siivotaan: kerran viikossa suuresti vai ennemminkin vähän joka päivä? Ja bonuskysymys: jos osaat ottaa rennosti siivouksen suhteen niin kerro ihmeessä MITEN teet sen? :)

-Såfin

*Kuvissa näkyvät tuotteet saatu

9 kommenttia:

 1. Meillä ei siivota mitenkään säännöllisen aikataulun mukaan, mutta kuten kirjoitit, lapsiperheessä jotain on pakko tehdä päivittäin, varsinkin keittiössä, vaikka olisikin suht rento siivouksen suhteen. Meillä robotti-imuri imuroi joka arkipäivä olohuoneen, eteisen ja keittiön, joten olkkarista lelut kerätään iltaisin. Lastenhuoneessa lelut saavat olla levällään pidempään.

  Sen huomaan, että väsyneenä kestän sotkuja tosi huonosti. Hyvin levänneenä pikkujutut ei haittaa yhtään. Onkin tosi hyvä yhdistelmä siivota ärsyyntyneenä ja rättiväsyneenä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo robotti-imuri onkin mielenkiintoinen. Mietin sellaisen hankkimista meidän uuteen taloon jossa on enemmän pintaa. Sen voisi juuri laittaa pyörimään aina kun lähtee töihin aamulla. Kunhan se myös siivoisi keittiön ja pesisi pyykit niin se olisi täydellinen apuri.. Hihii..

   Tuo on muuten totta: väsymys tekee sen, että levällä olevat lelut käyvät hermoille enemmän kuin silloin kun on saanut nukuttua hyvät unet.

   Poista
  2. Suosittelen ehdottomasti, se on ihan huippu, vaikka hoitaakin vain imuroinnin :)

   Poista
 2. Meillä siivotaan joka päivä vähän, ja silloin tällöin kunnon siivous. :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on jokaisella perheenjäsenellä oma ikätasoonsa sopiva vastuualueensa eli esim. ekaluokkalainen osaa jo viedä roskat, tyttö hoitaa ruokapöytää (siis kattauksen, ja pyyhkimiset) ja 4-vuotias on mestari kuljettamaan tavaroita kulkiessaan omille paikoilleen. Päivittäisten juttujen lisäksi hoidetaan viikkosiivous yhdessä kerran viikossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä. Minun pitää enemmän alkaa vastuuttamaan myös meidän 4- ja 6-vuotiaat tähän hommaan. He osaavat kyllä käskystä siivota oman huoneensa, mutta ehkä niiltä voisi jo alkaa teettämään muita pieniä tehtäviä :D

   Poista
 4. Itse tykkään siivoilla vähän joka päivä. Suursiivous tehdään lasten avustamana ehkä pari kertaa vuodessa. Nyt kun teen töitä kotoa käsin niin toimiston siivouksen hoidan itse. Lapset auttelevat usein esimerkiksi pölyjen pyyhkimisessä.

  VastaaPoista
 5. Itse tykkään tehdä pienen perussiivouksen päivittäin. Suursiivouksen teemme yhdessä lasten kanssa ehkä noin kahdesti tai kolmesti vuodessa. Me kuulumme kyllä tuohon kategoriaan joka on aika rento mitä siivoukseen tulee, pienet murut tai sotku ei itseäni juurikaan haittaa. Toisaalta olisi kiva välillä olla hieman järjestelmällisempi.

  VastaaPoista