2017/11/28

Hauskat joulutapahtumat lapsiperheille

Meidän joulu on yleensä täynnä ihanaa yhteistä tekemistä. Siihen liittyy tietenkin paljon valmisteluja ihan omassa kodissa kuten joulukoristeiden esille laittamista, pipareiden leipomista ja joulukorttien askartelua. Sen lisäksi meidän jouluun kuuluu tiiviisti kivat jouluiset tapahtumat joissa meillä on tapana käydä joka vuosi. Halusin tänä vuonna jakaa teidän kanssa listan meidän perheen lemppari-joulutapahtumista joissa kovasti haluaisimme vierailla tänä vuonna..Seurasaaren joulupolku. 10.12. Tämä on yksi meidän joulukuun kohokodista ja olemme joka vuosi käynyt kiertämässä jouluisin koristein somisteltua Seurasaaren polkua. Lapsille on tarjolla ilmaista riisipuuroa ja polun varrella on erilaisia ilmaisia tapahtumapisteitä. Kurkkaa meidän viime vuoden tunnelmat Seurasaaren joulupolulta täältä. (Ilmainen pääsy)

Jouluteatteri. Tänä vuonna minua kiinnostaisi erityisesti käydä katsomassa lasten kanssa Helsingin kaupunginteatterin "Tontut suutareina"-näytelmää joka on suunnattu perheen pienimmille. Liput alk. 10€. 

Suomen Lucia:n kruunajaiset ja kulkue. 13.12. Lucia-neidon kulkua alas Tuomiokirkon portaita voi seurata ihmisjoukon keskellä. Torilla on lämminhenkinen tunnelma ja lapset rakastavat Lucia-neidon ihailemista. (Ilmainen pääsy)

Stockmann:in Jouluikkuna ja Aleksanterin kadun valot ovat ikisuosikkeja. Tänä vuonna olimme jo heti ensimmäisenä mahdollisena päivänä paikalla tarkastamassa ikkunat. Meillä on myös ikkunoiden ihailemisen jälkeen tapana käydä ravintolassa syömässä tai nauttimassa glögit läheisessä kahvilassa niin kuin teimme tänä vuonna. (Ilmainen)

Tuomaanmarkkinat ja karuselli. 2.12-22.12. Siitä huolimatta, että mereltä yleensä käy kylmä viima senaatintorille niin Tuomaanmarkkinoilla on ihanan lämmin tunnelma. Keskellä toria on myös aiempina vuosina ollut lapsille ilmainen karuselli. Me käymme yleensä markkinoilta ostamassa villasukat talvea varten sekä tietenkin juomassa glögit. Kurkkaa meidän fiiliksiä aiemman vuoden markkinoilta täältä. (Ilmainen)

Joulukuusimetsän avajaiset. 15.12-6.1 Tunnelmallisen joulukuusimetsän avajaiset järjestetään 15.12 kansallismuseon edustalla. Kuusimetsää voi ihailla loppiaiseen asti, joten itse avajaisiin ei tarvitse ehtiä vaan paikanpäällä voi käydä toisena hiljaisempana ajankohtana. (Ilmainen)

Joulukirjasto. Yllämainittujen tapahtumien lisäksi ainakin meidän paikallisissa kirjastoissa on järjestetty askartelutuokioita, joulusatuhetkä ja sinne pystytetään erillinen hylly joulukirjoille. (Ilmainen)

Haluasin myös vielä vinkata teille meidän perheblogit.fi:n jännästä joulukalenterista jonka ensimmäinen luukku aukeaa ihan pian! Luvassa on jouluisia vinkkejä, ohjeita, askartelua ja tietenkin ihania arvontoja. Itse olen innoissani tästä meidän bloggaajien yhteisestä joulukalenteri-projektista. Kalenteria voi olla mukana seuraamassa perheblogien facebook-sivujen kautta ja tietenkin meidän instagramissa.

Mikäli haluat löytää enemmän aikaa joulutapahtumien osallistumiseen kannattaa myös miettiä erilaisia tapoja vähentää joulustressiä. Yksi näistä keinoista voisi olla tutustua Joulupukki Kotiin-palveluun. Joulupukki Kotiin on joulupukkipalvelu, josta perheet löytävät jouluksi pukin jakamaan lahjoja. Joulupukit voivat myös lisätä yhteystietonsa joulupukkipalveluun saadakseen lisää näkyvyyttä jouluna. Kannattaa käydä tustumassa.

Onko sinulla vinkkejä jouluisista tapahtumista lapsiperheille?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti