2017/11/17

Lapsiperheiden hyväksi

Kun vuosi lähestyy loppuaan alan väistämättä miettimään perheitä joilla ei ole samanlaiset lähtökohdat arkeen kuin muilla. Joulu herkistää miettimään monenlaisia asioita ja hyväntekeväisyys on lähellä sydäntäni. Siksi halusin tänään puhua yhdestä minulle tärkeästä asiasta. En ehkä ole kertonut tätä aiemmin mutta aikana ennen lasten syntymää olin muutamana vuonna mukana Suomen Lucia-kulkueessa tiernaneitona. Koko jouluaika oli silloin intensiivistä ja erittäin tunteikasta kun esiinnyimme hyvän asian puolesta sairaaloissa, vanhustenkodeissa ja lastenkodeissa. En koskaan tule unohtamaan sitä yhtä iloista tyttöä joka asui erityishoitokodissa ja oli niin odottanut Lucia-kuoron esiintymistä. Hänestä oli maailman parasta kun hänen sukat olivat samanväriset kuin meidän punaiset vyöt. Hänen ilo saa minut vielä näin reilu 10 vuotta myöhemmin hymyilemään. En myöskään koskaan unohda käyntejämme palovammaisten osastolla tai vanhustenkodeissa. Tänä vuonna joukko neitokaisia on taas liikkeellä samalla tehtävällä tuomassa iloa ja lämpöä sitä tarvitseville...


(Kuvat: Askar Ibragimov) 

Suomen Lucia ei ainoastaan tuo iloa lauluesitysten muodossa vaan sen taustalla on myös tärkeä keräys jonka keulakuvana Lucia toimii. Keräyksen avulla ennaltaehkäistään esimerkiksi perheväkivaltaa, tuetaan perheitä jossa on teini-ikäisiä lapsia ja järjestetään tukea odottaville vanhemmille. Viime vuonna keräyksen avulla kerättiin ennätysmäärä varoja, yhteensä 140.000 € jotka käytettiin Suomalaisten lapsiperheiden hyväksi.

Suomen Lucia kruunataan 13.12 Helsingin Tuomiokirkossa ja sinä voit vielä olla mukana äänestämässä (klik!) ehdokasta tähän tärkeään rooliin. Äänestää voit 29.11 asti. Äänestämisen yhteydessä sinulla on myös mahdollisuus osallistua keräykseen lapsiperheiden hyväksi. Lisää tietoa keräyksestä löydät täältä.

Toivottavasti haluat olla mukana auttamassa - me ainakin olemme!

-Såfin

PS. Keräykseen voi osallistua myös äänestysajan päätyttyä aina 31.1.2018 asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti