2017/11/16

Itsetehty joulukalenteri

Meidän perhe valmistautuu pikkuhiljaa jouluun. Joulu ei nimittäin tule ihan itsestään, vaan sen eteen pitää nähdä vähän vaivaa. Heh. (Sori, huijasin - kyllä se joulu tulee kumminkin). Meidän valmistelut alkavat yleensä joulukorteista ja pakettijoulukalenterista. Olen ottanut tavaksi joka vuosi tehdä pojille pakettijoulukalenterin erilaisilla teemoilla. Pakettien avaaminen on poikien joka aamuinen kohokohta. Välillä he eivät malttaisi edes nukkua kun jännittävät seuraavaa aamua ja paketin sisältöä. Liikkistä. Tänä vuonna halusin tehdä kalenterin hyllykköön joka ehkä muodoltaan hieman muistuttaa joulukuusta. Pikkuruiset lahjat piilotin paperipussien sisään jotka suljin pyykkipojilla. Jouluinen paperipussi-setti löytyi Sinellistä..


Pakettijoulukalenterin sisältö mietityttää joka vuosi. En haluaisi laittaa siihen vain makeaa enkä toisaalta mitään ihan turhaa tavaraa josta pojat eivät tykkää. Tänä vuonna löysin onneksi paljon kivoja ja edullisia juttuja Tigerista. Pakettikalenteristamme löytyy mm. purkkaa, suklaata, joulusukat, pyyhekumeja, (vanhat) piparimuotit lupauksena leivontatuokiosta, pienet värityskirjat, kuva seurasaaren joulupolusta jonne suuntaamme sinä päivänä, joululeimasimet, tikkarit, pienet leikkimadot, jouluiset superpallot, kimalleväriä, askartelupakkaukset, joulukuusen koristeet, rusinoita ja sealife-liput. Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen ja pakettien vähentyessä hyllyille voikin sitten jo laittaa muita joulukoristeita.

Vaikka kalenterin ulkonäkö on tärkeä se on kuitenkin sivuseikka - kaikista parasta on nimittäin lasten innostus. Meidän pikkpoikien ilmeet olivat maailman parhaat kun he tulivat kotiin ja näkivät suuren hyllykön valoineen paketteineen. Silmät olivat pöyreät ja kiilsivät innosta. Muistui taas mieleen miksi joulu on lasten juhla. He hypistelivät innoissaan paketteja ja kysyivät tietenkin saisiko niihin jo kurkata. Kerroin heille, että aika menee tosi nopeasti ja ennen kuin huomaamme joukuun ensimmäinen päivä on jo täällä...

Oletko sinä tehnyt pakettijoulukalenterin tänä vuonna?

-Såfin

PS. Kurkkaa myös viime vuosien pakettijoulukalenterit tästä, tästä ja tästä.

7 kommenttia:

 1. Ihana! :) Meille tulee myös itsetehty kalenteri, tosin vielä en noin uskaliaasti hyllyille laita vaan seinälle pienten käsien ulottumattomiin :D Itse ajattelin useimpiin pusseihin laittaa kuivattuja hedelmiä tms 'terveellisiä' herkkuja, mutta löytyy sieltä myös esim nuo piparimuotit ja pikkueläimiä ja sen sellaista. Nuo Sealife-liput olikin hyvä idea, on pitänyt tyttöjen kanssa sinne mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. teidän tytöt ovat vielä siinä iässä, että paketit täytyy pitää käden ulottumattomissa :D Haluaisin myös enemmän panostaa tuohon elämyspuoleen ja laittaa paketteihin lupauksia jostain saman päivän aktiviteetista. Joulukuussa on kuitenkin myös paljon muuta tekemistä, joten joka päivälle ei voi suunnitella ohjelmaa..

   Poista
 2. Ihana♥ Meillä on lapsilla kankaiset tonttupussukat, joihin tonttu käy öisin jättämässä yllätyksiään. Tuohon pussukkaan päädyin sen vuoksi, että saavat toisinaan yhteiseksi iltasaduksi joulukirjaa ja tärkeinä päivinä kenties jotain hieman suurempaa lahjaakin. Muutoin sisältö on yleensä jotain tarpeellista kuten sukkia, hammasharja tai kyniä, askartelutarvikkeita päivän viihdykkeeksi ja viikonloppuisin tietysti herkkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna <3 Kuulostaa kivalta. Ja toisaalta tykkäisin siitä ideasta että paketeissa voisi vuodesta toiseen olla jokin jo olemassa oleva juttu, kuten esimerkiksi sama joulukirja joka otetaan esille aina tiettynä päivänä ja luetaan yhdessä jne. Niin syntyvät ne huomisen perinteet :D

   Poista