2018/02/02

Daim-Nutella suklaakakku

Olemme suuhteellisen harvoin siinä tilanteessa, että istuisimme uunin edessä odottamassa ja jännittämässä kakun paistumista. Synttäreille olemme usein tilanneet kakut ja leivonnaiset valmiina ja keskittyneet itse ruuan tekemiseen. Kumpaankin on vaikea löytää aikaa etenkin näin kun lapset ovat pieniä. Jos arkena innostumme leipomisesta niin teemme usein sämpylöitä, piiraita tai joskus hyvin harvoin keksejä. En oikeastaan koskaan leivo perinteisiä kakkuja tai muffinsseja. Se ei niin sanotusti kuulu minun core-osaamisalueeseen. Nyt meidän kuopuksemme täyttäessä 4 vuotta hän halusi työmaakakun synttärijuhliinsa. Olin nähnyt erilaisia ideoita siitä miltä työmaakakku voisi näyttää ja päätin tarttua haasteeseen. Koristeet löytyisi ihan omasta lelulaatikosta. Hih. Strategia tämän kakun leipomiseen oli se, että jos laittaa riittävän paljon kaikkia hyviä aineksia yhteen, kakku ei voi epäonnistua. Niinpä sitten kehittelimme ihan tällaisen överisuklaisen kakkuteoksen nimeltä Daim-Nutella suklaakakku..

Kakku n. 12 hengelle
(26 cm. kakkuvuokaan, +60 minuuttia)

Kakkupohja
2 tl leivinjauhetta
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 gr voita
4 dl venhäjauhoja
1 tl suolaa
1 dl maitoa
3 kananmunaa
1 dl raakakaakaojauhetta (tavallinen tumma käy myös)

Crème ja koristelut
puolikas purkki Nutellaa
200 gr voita
9 dl tomusokeria
2 dl Oboy kaakaojauhetta
1 dl maitoa
2 daimpatukkaa pilkottuna
1 pkt maraboukeksejä murskattuna

Tee näin: 
(Kakkupohja) Lämmitä uuni 175 asteiseksi ja rasvaa kakkuvuoka. Sulata voi juoksevaksi ja lisää sekaan sokeri ja vaniljasokeri ja sekoita kunnes seos on kirkastunut hieman. Sekoita joukkoon maito ja kananmunat. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää voi-kananmunaseokseen pikkuhiljaa sekoittaen. Kaada taikina kakkuvuokaan ja  paista uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

(Créme) Sekoita kevyesti sulatettu voi ja tomusokeri keskenään. (Seos on paksua tässä vaiheessa). Lisää joukkoon kaakaojauhe. Sekoita joukkoon niin paljon maitoa, että seoksesta tulee sopivan notkea kuorrutukseksi. Ei kuitenkaan niin, että se muuttuisi valuvaksi.

Päällystä hyvin jäähtynyt kakkupohja ensin nutellakerroksella. Itse levitin ihan vain veitsellä. Levitä varovasti päälle valmistamasi Créme. Koristele daim- & keksimurusilla, sekä halutessasi työmaakoneilla. Namsk. Niin älyhyvää.

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti