2018/02/25

Uiminen korvaputkien kanssa

Kuukausi sitten meidän vanhemmalle pojalle laitettiin putket korviin. Putket laitettiin tietenkin leikkauksessa ja vaikka tämä oli pieni toimenpide, se silti jännitti meitä kaikkia. Lisää tunnelmista leikkaussalin odotushuoneesta voit lukea täältä. Kävimme aiemmin tällä viikolla jälkitarkastuksessa ja kaikki näyttää olevan hyvin, putket olivat kiinnittyneet ja pysyvät hyvin paikoillaan. Meidän 6-vuotiaan kuulo on palannut entiselle tasolle ja putkista oli meille todellakin apua. Muutama päivä jotka vietettiin kotona leikkauksen jälkeen on pian unohdettu. Elämä jatkuu. Korvien putkitus on kuitenkin edelleen näkyvä osa meidän arkea, sillä meidän perheessä harrastetaan uintia. Kerran viikossa uintitreeneissä on huomioitava juuri laitetut putket. Saimme tarkat ohjeet, miten korvat tulisi suojata uimahallissa sillä tarkoitetulla pannalla ja silikonitulpilla siksi, ettei vettä ja mahdollisia bakteereja pääsisi suoraan korvan sisään. Kotona suihkussa pantaa ei tarvitse käyttää, mutta vettä ei silti tulisi suihkuttaa suoraan korvaan. Viikkoon leikkauksesta ei myöskään saanut käydä uimassa ollenkaan ja meidän piti myös välttää kovaa liikuntaa ensimmäisinä päivinä.

Apteekista löysimme sopivan kokoisen pannan ja korvatulpat kätevässä pakkauksessa.  Saimme myös ohjeet, että pannan tulisi olla riittävän tiukka eli mieluiten tulisi valita pienempi koko kuin liian iso. Vaihtoehtoisesti myös uimalakki joka on niin iso, että ylettyy korvien yli voisi toimia. Ensimmäistä kertaa uimaan mennessä näiden uusien asusteiden laittaminen jännitti ja panta oli tiellä sillä uimalasitkin piti laittaa silmille. Lisäksi huomasimme nopeasti, että treeniohjeiden kuunteleminen panta ja tulpat korvissa ei näyttänyt sujuvan kovin hyvin. Niiden läpi ei tietenkään kuule normaalisti. Saimme yhtäkkiä myös kuulla, ettei lapset enää halunneetkaan mennä uimaan. Onneksi saimme päät käännettyä pienellä keskustelulla ja nyt kaikki on taas yhtä innoissaan menossa uimaharkkoihin lauantaisin. Kävimme jopa kolmen päivän kylpylälomallakin. Täytyy sanoa, että onneksi löytyy apuvälineet jonka avulla pystyimme jatkamaan harrastamista. Olisi ollut tosi tylsää joutua laittamaan harrastus tauolle tällaisen takia.

Onko sinulla kokemusta korvien putkituksesta ja uimisesta?

-Såfin

2 kommenttia:

 1. Meidän neljästä lapsesta kahdella on ollut putket. Kakkonen sai putket 1,5 vuotiaana ja kolmonen 7 kk ikäisenä. Molempien kanssa käytiin kerran viikossa perheuinnissa, joten nuo tulpat ja tuo panta ovat kovin tuttuja. Muutaman kerran mies unohti suojata putkikorvat uinnissa, mutta se ei onneksi aiheuttanut jälkeenpäin tulehduksia.

  Mukavia uintihetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ai teilläkin on ollut tämä sama tilanne. <3 Onneksi on tällaisia apuvälineitä. :) Kerran meidän poitsu myös sanoi että ihan kuin vettä olisi mennyt korvaan kun panta oli huonosti paikoillaan, mutta silti ei mitään tulehdusta tai muuta ilmennyt lääkärintarkastuksessa. Ehkä se ei aina tarkoita automaattisesti sitä, että saisi tulehduksen jos vettä menee korviin. Parempi silti suojautua <3

   Poista