2018/02/01

Viikko pelkkää joogaa - miten selvisimme?

Kerroin teille aiemmassa kirjoituksessa pikakuulumiset meidän "all you can yoga"-viikosta. Ostimme siskoni kanssa viikkopassin paikalliseen joogastudioon ja päätimme, että testaisimme viikon aikana mahdollisimman monta joogan ala-lajia. Läheisessä joogastudiossa oli tarjolla paljon jännittäviä tunteja, mutta meitä kiehtoi eniten hotjooga. Me menimme sitten ja innostuimme ilmoittautumalla viiteen erityyppiseen hotjoogaan. Viikon aikana siis VIISI 1,5 tunnin mittaista treeniä trooppisessa kuumuudessa. Näin jälkeenpäin ajateltuna kuulostaa aika mielipuoliselta touhulta. Hahaa.. Onneksi olin jo aiemmin päättänyt, että jätän muut kuntosali-, pilates- ja juoksutreenit väliin sillä viikolla. Niinpä sitten potkaisimme viikkomme käyntiin Lempeällä Hot Joogalla ja selvisimme ensimmäisestä kosketuksesta Hot Joogaan hyvillä mielin. Veri tuntui virtaavan kehossa paremmin kuin koskaan ja liikkeet tuntuivat hyviltä..

Rentoutusta ja meditaatiivista joogaa. Seuraava tunti johon osallistuimme oli meditatiivinen ja venyttävä Yin-jooga. Itse tykkäsin tästä tunnista paljon. Sain hyvin avattua pitkään jumissa olleita lonkankoukistajia jotka eivät enää normaalilla venyttelyllä avaudu. Siskoni koki muutaman venytyksen epämukavaksi, mutta muuten tunti oli todella hyvä. Ajattelimme, että viikko näin rauhallisissa tunnelmissa sujuisi hyvin. Emme todellakaan osanneet aavistaa, että seuraavana päivänä läähättäisimme lattialla oksennus kurkussa valmiina kuolemaan..

Se tunne kun oksentaa treeneissä. Loppuviikosta osallistuimme Hot Pilates Power Core tuntiin. Uutukaiset toivotettiin tunnille tervetulleiksi ja samassa lauseessa tokaistiin, että tuskin näemme enää tämän jälkeen. Olivat kenties oikeassa. Heh. Tunti oli jäätävän r-a-n-c-c-a. Kenties kovin treeni jossa koskaan olen käynyt ja siihen vielä kuumuus päälle. Hikipyyhkeestä olisi valehtelematta voinut puristaa hikeä lätäköksi lattialla. Yök. Selvisimme hengissä, mutta olimme tunnin jälkeen aivan loppu, jopa siskoni joka on kovemman asteen treenaaja. Vatsalihakset olivat tulessa ja olin varma, että kaikki nesteet olivat postuneet kehostani hikoilun myötä. Pistäydyimme suoraan kaupassa ostamassa suolavettä. Muutaman minuutin päästä kummallekin iski huono olo. Oksetti. Pyörrytti (auton ratissa). Ei hyvä. Olotila aiheutui varmasti kuumuudesta.

Lempitunti löytyi. Seuraavana aamuna tuon rääkkitunnin jälkeen oli luvassa yhtälailla hieman rankempi Vinyasa Hot Flow Yoga. Kehoa rasittavia asanoita ja jatkuva liike tuntui ensin hyvältä mutta edellisenä iltana aiheutettu nestevajaus muistutti olemassaolostaan ja puolessa välissä tuntia tuttu huimaus palasi. Vaikka kuinka joi nesteitä tuntien välissä ja aikana, niin minusta tuntuu, että keho ei pysty imemään sitä riittävän nopeasti, että neste ja suolatasapaino pysyisi yllä. Muuten tunti oli kiva, suosikki koko viikon aikana. Sopivan venyttävä, mutta kuitenkin liikunnallinen ja kuntoa nostattava tunti.

Lessons learnt. Lempijoogamuotoni on nyt löytynyt ja se on astetta aktiivisempi flow jooga. En suosittele kenellekkään näin monen hotjoogan testaamista viikon aikana, tai ei ainakaan aloittelijalle. Treenaan itse paljon, mutta kuumuus oli minulle tällaisissa määrissä liikaa. Lempeät kevyessä lämmössä tehdyt treenit olivat kuitenkin sopivat hot jooga aloittelijalle. Nesteytys oli kaiken a ja o. Huomasin viikon päätyttyä myös oudon ilmiön ihossani. Ihan kuin kuona-aineita olisi lähtenyt liikkeelle, sillä ihosta putsautui paljon epäpuhtauksia ja iho tuntuu nyt näin jälkikäteen paljon pehmeämmältä kuin ennen. Johtuisikohan aineenvaihdunnan kiihtymisestä hikoilun takia? Huh. Haaste on takanapäin ja olemme oikein tyytyväisiä joogaviikkoomme. Jatkamme hot joogan parissa, muttei ehkä ihan näin tiiviillä rytmillä..

Lähtisitkö sinä tällaiseen haasteeseen?

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Huh, mulle tuli hiki pelkästä ajatuksesta :D Vaikka mä kyllä rakastan lämpöä keskellä talvipakkasia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa.. juu, tämä toimii kyllä oikein hyvin juuri näin talvella <3

      Poista