2018/11/30

Hyönteiset tulevat, oletko valmis?

Viime vuoden aikana hyönteiset eri ruokatuotteissa ovat lisääntyneet. Markkinoille on tullut sekä sirkkaleipiä, suklaata, proteiinipatukoita ja tuorevalmisteita. Joitain kuukausia sitten näin jopa hyönteispizzan joka oli vuorattu isoilla kokonaisilla sirkoilla. Vaikka monessa mielessä olen konservatiivi, niin jostain syystä en pidä hyönteisiä ruuassa kovin kummallisena asiana. Tai noh, asenteeni kokonaisia hyönteisiä kohtaan on vielä muodostumassa. Siihen minulla on suurempi henkinen kynnys kuin esimerkiksi jauhettuun hyönteiseen. Jonkun aikaa sitten meille tarjoutui yhteistyön merkeissä mahdollisuus testata hyönteisvalmistetta, Sirkkistä. Se on ikäänkuin jauheliha tai joillekin tuttu härkis mutta proteiini onkin peräisin hyönteisistä. Me päätimme olla rohkeita ja testata hyönteisbageleiden tekemistä..

Makunsa puolesta hyönteisbagelit Sirkkiksellä olivat todella maistuvat. Paistoimme väliin sokerissa paahdettua punasipulia ja voitelimme bagelit philadelphia-juustolla. Jos en olisi tiennyt en olisi arvannut, että meidän leivissä olisi sirkkis-valmistetta. Maistoimme myös Entis-merkkistä sirkkasuklaata jonka sisällä oli kokonaisia sirkkoja. Suklaa oli oikein hyvää, mutta tieto kokonaisesta sirkasta suklaan sisällä oli kieltämättä kokoajan mielessä. Vaikka luulin, että minulla olisi vaikeuksia tämän ajatuksen kanssa, niin ei kuitenkaan ollut. Olin positiivisesti yllättynyt sekä minun omasta reaktiosta että suklaan mausta. Vaikka en ehkä vielä ole valmis ottamaan hyönteisiä kiinteäksi osaksi meidän perheen arkiruokailua tämä oli ainakin kokeiluna todella mielenkiintoinen. 

Euroopassa ja USA:ssa ei perinteisesti olla totuttu syömään hyönteisiä, mutta hiukan "lohdutusta" tuo kuitenkin se, että suurin osa maailman väestöstä syö jo tälläkin hetkellä erilaisia hyönteisiä osana arkiruokailua. Toistaiseksi tutkimukset hyönteisten tuomista hyödyistä suuren kansan ruoka-aineena ovat vielä melkoisen uusia meille täällä pohjoisessa Täällä meidän maailmankolkassa vallitsee kieltämättä sellainen käsitys, että hyönteiset ovat jotenkin likaisia ja ne yhdistetään mielessä pilantuneeseen ruokaan. On siis ymmärrettävää, että hyönteisten käyttäminen ruuassa jakavat mielipiteitä. Se on kuitenkin varma, että hyönteisten kasvattaminen on energiatehokasta ja luonnonystävällisempää ruuankasvatusta moneen eläinvaihtoehtoon verrattuna. Nyt minua kiinnostaisi tietää:

Mitä mieltä sinä olet hyönteisistä ravinnossa? Olisitko sinä valmis testaamaan vai kenties täysin tätä vastaan?

-Såfin

/Tuotteet saatu/

1 kommentti:

  1. Ostin kerran lähikaupasta sirkkapihvejä. Olipa kyllä todella hyvä maku!! Harmi kyllä ne katosivat valikoimasta, enkä muista kenen ne olivat. Mutta hauska fiilis oli ruoanlaitossa, vähän jännän äärellä oltiin! ��

    VastaaPoista