2015/05/11

Juoruja samppanjamessuilta

Viikonloppu oli täynnä tärkeitä tapahtumia kuten äitienpäivää, esikoisen musiikkikoulun kevätkonserttia ja sukulointia. Minun äitienpäiväviikonloppu oli kuitenkin hieman erilainen sillä se alkoi oikein kuplivan hilpeästi Vanhalla ylioppilastalossa järjestetyillä Samppanjamessuilla. Sain aikaisemmin 30-vuotislahjaksi siskoiltani yhteisen illan kaupungilla johon sisältyi mm. nautiskelua messuilla ja Samppanja-tasting tunti. Harvoin saa tilaisuuden maistella näin paljon erilaisia samppanjoita saman illan aikana.. Nam!


 Tämä kuplivan kultainen juoma oli tietenkin illan pääosassa ja saimme tasting-tunnilla todistaa melko harvinaisen pullon avaamisen. Mutta arvatkaapa mikä messuilla myös oli yllättävän hauskaa? No tietenkin analysoida minkälaisia ihmisiä sinne oli eksynyt. Samppanjamessut järjestettiin nimittäin ensimmäistä kertaa Suomessa eikä ollut täysin selvää minkälaiselle kohderyhmälle ne oli tarkoitettu Pitkänlaisen analysoinnin jälkeen löysimme messuilta neljä selkeästi erilaista ihmisryhmää: 

Aidot Samppanja-asiantuntijat: Lausuvat samppanjamerkit virheettömällä ranskalaisella aksentilla, maistelevat ja analysoivat jokaisen lasillisen asiankuuluvilla termeillä "mmm.. tämä on hieman sitrusmainen ja mineraalinen ja jälkimaussa on hieman kookoksen vivahteita.." ja pukeutuvat myös tunnistettavasti siniseen pikkutakkiin vaaleansiniseen kauluspaitaan.
Wannabee asiantuntijat: Aitojen asiantuntijoiden hännillä pyörivä ryhmä, jotka nyökkäävät "ymmärtäväisesti" jokaiselle kommentille. Pukeutuvat samalla tavalla kuin aidot asiantuntijat.
Rikkaat: Olivat messuilla näyttääkseen muille, että heillä on paljon rahaa ja siksi he juovat  samppanjaa. Maistelivat kalleimpia merkkejä ja mainitsi makua ennen kaikille seuralaisille mitä kyseinen pullo maksaa. Pukeutuivat (erittäin) kalliisiin vaatteisiin. Myös aidot turkisliivit olivat edustettuna vaikka salissa oli lähemmäs 30 astetta lämmintä..
Tavikset: Tulivat ihmettelemään messujen menoa ja maistelivat heille tuttuja merkkejä eikä oikeastaan erottaisi toisistaan halpaa kuoharia ja monen sadan euron samppanjaa. Keskittyivät enemmän selfie-kuvien ottamiseen kuin juomiseen.

Hahaa.. Lienemme kuitenkin osa tuota viimeistä ryhmää?! Kiitos illasta ihanat pikkusiskot!

-Såfin

PS. Ethän ota tätä kirjoitusta kovin tosissaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti