2015/05/21

Rattaisiin kiinnitettävä potkulauta

Oletko jo kuullut tästä superhärvelistä? Jos et vielä tiennyt niin rattaisiin on siis saatavilla kiinnitettävä ja irroitettava kolmipyöräinen potkulauta. Ensin nauroin, sitten ajattelin "mmm.. ehkä" ja nyt se on sitten meidän: Mountain Buggy Free Rider kolmipyöräinen potkulauta. Tämä on hyvä vaihtoehto kun lapsi jo pääosin jaksaa (ja haluaa!!) liikkua itse pyörällä tai potkulaudalla puistoon, mutta kotimatkan jaksaminen ei aina ole ihan varmaa. Tiedätte ehkä tilanteen: kannat pyörää, itkevää lasta ja työnnät samalla nuorempaa lasta vaunuissa.

Meidän esikoinen ei aikaisemmin ole kovin paljon ajellut potkulaudalla, joten tuntui hyvältä idealta aloittaa laudalla jossa on kaksi pyörää edessä. Hän oppi muutamassa minuutissa saavuttamaan n. 20 km tuntivauhdin ja kaatumisia tuli vain kun hän yritti temppuilla samalla tavalla kuin vanhemmat pojat puistossa.. Huoh!


Kuvissa vilahtelee myös meidän uudet Phil&Tedsin tuplarattaat johon saa tarvittaessa kiinnitettyä sisaristuimen varsinaisen istuimen taakse. Käytämme sisartoimintoa enää reissuissa ja joskus harvoin siirtyessämme kotiin puistosta. Joku fiksu siis ehkä ihmettelee miksi olemme hankkineet uudet sisar-rattaat tässä vaiheessa?! (Ei, meille ei ole tulossa perheenlisäystä.) Meidän vanhat tuplarattaat hajosi meidän viimeisellä lomalennolla Aasiasta ja muutama osa jopa puuttui niiden saapuessa Suomeen. Saimme nopeasti päätöksen korjaamolta ettei niitä voitu korjata ja saisimme lentoyhtiön vakuutuksen piikkiin uudet Phil&Tedsin tuplarattaat. Samalla vaununhakureissulla lastentarvikeliikkeeseen tarttui mukaan myös tämä hieno potkulauta-keksintö! Hieman vaikeuksia meillä on vielä löytää ergonomista asentoa vaunujen työntämiseen kun niihin on kiinnitetty tuo potkulauta, mutta niin kauan kuin lapset ovat tyytyväisiä niin olemme myös me!!

-Såfin

10 kommenttia:

 1. No nyt on pelit ja vehkeet! Aika makee kyllä tuo potkulauta viritys, käyköhän se mihin vaan rattaisiin? Pitääpä googlata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! :) Se ei ihan kaikkiin rattaisiin käy, mutta aika moneen. Siinä tuli mukana usean kokoista kiinnityspalikkaa!

   Poista
 2. On kyllä kivan näköinen systeemi! Varmasti kelpaa potkutella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ollut tosi hauska ja lähtee myös mukaan tuleville reissuille :)

   Poista
 3. Me olisimme hankkineet tuon ehdottomasti, jos ei meillä olisi jo seisomalauta valmiina. Itse asiassa tuo potkulauta oli varmaankin se syy miksi mieheni halusi juurikin Mountain Buggyn rattaat ja edelleen hän miettii välillä tuon potkulaudan hankintaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatus tästä laitteesta on kyllä houkutteleva! Uskaltautuu lähteä pidemmille kävelyille tai vain olla hieman pidempään puistossa! :)

   Poista
 4. Ai tällainen! (sun blogi tuli sitten ekana vastaan, kun googlasin :)
  Näyttää tosi kätevältä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. :) Joo, tää potkuttelulauta on kyllä ollut tosi hyvä juuri kesäisin! <3

   Poista
 5. HeI! Googletin tätä lautaa ja sun blogi tuli vastaan :) ostin tän käytettynä ja hain äsken postista.
  Onko rattaat&lauta-yhdistelmää ollut vaikea kääntää? Äsken viritetään lauta kiinni rattaisiin, mutta kääntäminen on ihan mahdotonta :/ :o onkohan meillä säädöissä joku vika vai onko toi oikeesti noin hankala..? Eihän tolla voi edes mennä kauppaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. emme ole kokeneet kääntämistä mitenkään hankalana! Ainakin meidän potkuttelulaudassa on kääntyvä takapyörä (joka pitää toki lukita silloin kun käyttää pelkkänä potkulautana). Oletteko muistaneet avata lukituksen kun lauta on kiinni rattaissa? Mitkä rattaat teillä on käytössä? Meidän rattaissa on myös kääntyvä etupyörä.. Toivottavasti saatte ongelman ratkaistua.. :)

   Poista