2015/05/22

Ruusupuut - voi hempeys!


Kun muutimme nykyseen taloomme viisi vuotta sitten, pihallamme kasvoi ruusupuskat. Päätimme silloin hankkiutua niistä eroon koska ruusuissa on muutamia ominaisuuksia kuten esim piikit, tuoksu jne. joista emme kovin paljon välittäneet. Tilasimme ihan kaivurin kaivamaan jokaisen juuren maasta. Olisinpa silloin voinut kurkistaa taikapeilistä viisi vuotta eteenpäin tähän päivään, kun intohimoisesti istutan vaaleanpunaisia ruusupuita ruukkuihin samalle takapihalle. Hahaa.. Näin se elämä menee. Yhtenä päivänä vihaa jotain juttua vain rakastuakseen juuri samaan asiaan muutamia vuosia myöhemmin. 


 

Istutin yhdessä kuopuksemme kanssa meidän pihalle kolme tällaista maailman hempeintä ruusupuuta. Tai tarkemmin minä laitoin multaa ruukkuihin ja kuopuksemme kaivoi sen käsin pois niistä. Noh, kuten kuvista voitte päätellä, minä olin nopeampi. Hahaa! Ainut ongelma on, että hän on jatkanut "istuttamista" joka kerta kun hän sittemmin on päässyt ulos takapihalle. Katsotaan siis miten pitkään nämä ruusupuut säilyvät hengissä.

Haluan vielä mainita kaikille lasten turvallisuudesta huolehtiville, että näiden ruusupuiden piikit ovat vain korkealla ns. puskaosuudessa, eli lasten sormet ainakin säästyvät (ehkä)! Ainiin ja turvallisuudesta puheen ollen, meidän pihalla on myös käynnissä toinen melko iso remppa, josta kerron lisää myöhemmin kun se on edennyt hiemman pidemmälle. Voin jo mainita että siihen käytetään ainakin työkoneita ja muutamaa taitavaa työmiestä.

Mitä teidän pihalle kuuluu?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Ihania ruusuja <3 justiinsa nuo puut on niin nättejä :)
  Me asutaan rivarissa ja meillä ei ole varsinaista omaa pihaa laisinkaan joten pihapuuhia ei meillä ole :P Tosin olen aika "peukalo keskellä kämmentä" näissä puutarha-asioissa :D Ja terassinkin meillä on vallannut lasten sähly-lätkämailat, skeitit, skootit, hiekkalelut yms yms , en uskalla edes laittaa mitään ruukkuja kun ne olis varmasti kumossa kun Emil +10muuta 8-vuotiasta rymistelee pitkin terassia :D No, aikansa kutakin, ehkäpä mä kymmenen vuoden kuluttua saan istutella omia ruusujani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Minäkään en kyllä osaa puutarhahommista mitään :D.. Sen takia käytän ehdottomasti aina ruukkuja, enkä istuta mitään suoraan maahan! Lapset tuovat kyllä oman haasteensa tähän istuttamishommaan! Onneksi niitä kukkia kuitenkin saa uusia kaupasta jos tarve sen vaatii.. hahaa.. :)

   Poista
 2. Tuollainen puu on nätti! Sellaisista leviävistä pensaista en niin välitä, vaikka ruusut ihania onkin.

  Meidän piha on aivan kamalassa kunnossa. Kukkapenkit ovat olleet pari vuotta vailla hoitoa kun raskauden aikana ei pystynyt ja sen jälkeen ei ole ollut voimia. Nyt on urakkaa ja tavoitteena kitkeä jätesäkillinen päivässä. Ostin sentään pieniä säkkejä ettei ihan työstä ala käymään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minäkin olen ihan ihastunut näihin ruusupuihin! :)

   Tiedän tunteen! Meillä oli aikamoinen homma saada jotain tolkkua tähän pihaan kun tähän muutettiin! Eikä ne pihahommat oikeastaan koskaan lopu.. Aina keksii jotain uutta, tai jos ei keksi uutta niin voi aina kitkeä vähän lisää. Hih! :) Tsemppiä pihahommiin!

   Poista