2018/01/31

Parhaat lastenkirjat juuri nyt

Me olemme ottaneet projektiksi tänä vuonna lukea enemmän kuin koskaan aiemmin. Tämä pätee myös lastenkirjoihin. Jotta mielenkiinto lukemiseen pysyy yllä, olemme uusineet lastenhyllyn kirjatarjoamaa muutamilla uusilla tarinoilla. Meidän vanhempi poika oppii juuri nyt lukemaan ja jaksaa keskittyä kirjoihin jossa on lyhyitä lauseita ja paljon kuvia. Esimerkiksi faktakuvakirjat ovat siksi juuri nyt kovassa suosiossa. Meidän nuorimmainen 4-vuotias kamppailee puolestaan monen asian kanssa joita on helppo lähestyä kirjojen ja satujen muodossa. Yksi niistä on harmitus siitä, että hän jatkuvasti on se perheen pienin. Hän on se joka ei koskaan ole yhtä nopea kuin isoveljensä ja samalla liian iso ollakseen pieni vauva. Tässä on meidän perheen tämänhetkiset suosikit joita luetaan monta kertaa viikossa. 

1. Liian suuri, liian pieni. (Catherine Leblanc & Eve Tharlet) Kirjan tarina sopii juuri hyvin pienille lapsille jotka kamppailevat löytääkseen paikkansa tässä maailmassa. Tämä on aivan loistava kirja meidän kuopukselle joka aina tulee olemaan perheen pienin. Kirjan myötä hän saa aina kuitenkin muistutuksen siitä, että hän on myös juuri sopiva moneen moneen juttuun. Itseasiassa tämä kirja sai myös minut oivaltamaan miltä hänestä saattaa tuntua kun jatkuvasti sanomme, että hänen pitää reipastua ja seuraavassa lauseessa sanomme, että hän on liian pieni tehdäkseen samoja juttuja kuin isoveljensä. Vahva suositus tälle kirjalle.

2. Fiksut Faktat - Miten kasvit kasvavat? (Katie Daynes & Christine Pym). Kirja kertoo lapsiystävällisesti ja mielenkiintoisella tavalla siitä miten kasvimaailma toimii. Kurkistusluukut auttavat ymmärtämään ja pitävät kirjaa mielenkiintoisena. Luukkujen alta paljastuu vastaukset kirjan esittämiin kysymyksiin. Kirja on juuri sopiva lapselle joka jo lukee pieniä pätkiä itse. Meidän 6-vuotias tykkää tästä kirjasta todella paljon ja hän onkin meidän perheen pieni biologi. Tämän kirjan parissa hän viettää usein puolisen tuntia kerrallaan. 

3. Se on minun! (Anuska Allepuz) Tämä on minusta hyvä tarina pienille lapsille siitä miten on parempi tehdä yhteistyötä sen sijaan, että aina ajattelee vain omaa etua. Jokainen vanhempi on kuullut lausahdyksen "se on minun". (ehkä kyllästymiseen asti, heh) Tämä on oiva tapa selittää miksi on hyvä jakaa ja tulla toimeen keskenään. Tykkäsimme myös erityisesti tämän kirjan kuvituksesta.

Mitä kirjoja teillä luetaan juuri tällä hetkellä?

-Såfin

//Osa kirjoista saatu//

6 kommenttia:

 1. Hei, kiitti vinkeistä! Meillä luetaan ahkerasti, ja uudet kirjat on aina tervetulleita!

  Meidän pojan suosikkeja on tällä hetkellä Mauri Kunnaksen kirjat, joista on kiva bongailla pieniä hämähäkkejä tms. sekä suloiset Tilda-kirjat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos oli hyödyllinen postaus! :D Mauri Kunnaksen kirjoja on luettu myös meillä ja etenkin kuvat ovat poikien mielestä kiinnostavia, samoin kuin teillä kuulostaa olevan <3

   Poista
 2. Kivan oloisia kirjoja! Meillä luetaan nyt monen moista kun lapset ovat niin eri vaiheissa. Yhden kanssa tietysti vauvakirjoja, toisen kanssa satukirjoja (Tatu & Patu on suosikki), kolmonen tahtoo usein itse lukea kirjoja mulle ja tyttö ahmii monta sataa sivua päivässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odotan sitä, että lapset joskus löytäisivät sen lukemisen ilon ja ahmisi kirjan toisensa perään :D Muistan itse miten ihanaa iltapuuhaa se oli pienenä <3

   Poista
 3. Kiitti vinkeistä! Meillä luetaan paljon ja on kiva tutustua uusiin kirjoihin. Suosituimpina kirjoina tällä hetkellä nuorimmaisen reilu 3,5v mielestä on Siiri-kirjat. Ne on kivoja aikuisen lukea kun niissä kunnon tarina ja ihanat oivaltavat kuvat. Toinen suosikki Minttu kirjat ja Veera kirjat. (niissä seikkailee myös Tatu ja Patu).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noihin Siiri-kirjoihin meidänkin pitäisi tutustua. Olen kuullut niistä hyvää :D Myös tatu ja patu kirjat (toisinaan myös leffat) ovat myös meidän poikien suosikkeja.<3

   Poista