2019/02/21

Kevään plänit

Saimme menneellä viikolla muutaman päivän verran nauttia keväisemmästä säästä. Kuulin lounaskävelylläni lintuja joita en ole kuullut koko talvena. Ilmassa tuoksui kevät ja aurinko lämmitti poskiani. Väistämättä ajattelin kevättä. Kevät on ajanjakso jolloin minä olen täynnä energiaa. Huomaan, että keväisin olemme verrattuna muihin vuodenaikoihin eniten liikkeellä. Viime kevät meni meiltä rakennusprojektin, minun sydänvaivojen ja muuton takia hieman ohi ja siksi huomaan, että minussa elää patoutunut tarve päästä toteuttamaan kevätsuunnitelmia aivan eri tavalla tänä vuonna. Ajattelin listata keväthaaveitani tähän, osa niistä löytyy jo kalenterista osa on vielä suunnitteluvaiheessa. 

Tänä keväänää haluan ainakin: 

Kävellä Roihuvuoren kirsikkapuiden alla. Uskokaa tai älkää, mutta en koskaan ole käynyt täällä siitäkin huolimatta että r-a-k-a-s-t-a-n kirsikkapuita. Tänä vuonna menemme yhdessä lasten kanssa, ihan varmasti. 

Käydä katsomassa Heurekan uusin näyttely. Tällä hetkellä en suosittele sinne menemistä sillä se on todella pahasti ruuhkautunut. Myöhemmin keväästä tilanne on varmasti rauhoittunut ja silloin myös me aiomme käydä katsomassa hurja dinosaurus näyttely.

Nauttia kunnollisesta arjesta. Nyt joku saattaa nauraa, mutta kunnollinen arki ei ole mikään taattu tai helppo asia. Se vaatii sitoutumista ja tahtotilaa. Haluan edelleen viettää kotipäiviä kierrosten välissä ja ainakin yksi päivä viikossa pitää olla rauhallisempi koti-ilta ilman harrastuksia tai suunnitelmia. 

Käydä uimassa allas seapoolissa. Olen useasti ajanut ohi ja kateellisena katsonut niitä ihmisiä jotka ovat uskaltautuneet uimaan tällä puolijulkisella paikalla. Tänä keväänä aion minäkin uskaltautua. 

Lainata kirjoja kirjastosta itselleni. Tämä juttu ehkä vähän naurattaa mutta en koskaan ole pystynyt lainaamaan kirjaa kirjastosta niin, että todellakin olisin lukenut sen. Nyt kun olen saanut lukutahtiani nostettua aion alkaa hyödyntämään kirjastoja. Kenties käyn ensimmäistä kertaa koskaan myös Oodissa. (ainiin, ja hankin kirjastokortin?)


Matkustaa Åreen laskettelemaan & moikata poroja. Tänä keväänä suuntaamme jälleen koko perhe isovanhemmat mukaanlukien lumiseen Pohjois-Ruotsiin laskettelemaan. Siellä toivomme tänä vuonna laskettelun lisäksi näkevämme poroja sillä viime kohtaamisesta on liian pitkä aika. Katsotaan jos saisimme järkättyä itsellemme eksursion paikalliselle porotilalle.

Mahdollisimman aikaisin kaivaa esille koko perheen pyörät. Tämä on vuosi kun me voimme alkaa tekemään pyöräilyretkiä yhdessä. Tätä on odotettu. Nyt meidän kuopuksen jalat ovat riittävän pitkät, että myös hän voi vaihtaa isompaan pyörään ja saada vähän vauhtia kulkemiseen.

Käydä risteilyllä serkkuni ja hänen perheen kanssa. Suunnittelutasolla pitkään ollut risteily näyttää todella toteutuvan. Lähdemme neljän lapsen ja neljän aikuisen voimin ruotsinlaivalle viettämään viikonloppua. Tosi hauskaa.

Viedä lapset talvipuutarhaan. Jälleen yksi paikka mikä meillä vielä on kokematta vaikkakin se on niin lähellä meidän kotia. Heti kun lumet sulavat ja ensimmäiset kukat tulevat esille haluan mennä ihailemaan talvipuutarhaa ja sen tarjoamaa kaunista ympäristöä.

Käydä viinimaistelussa siskojeni kanssa. Sain joululahjaksi "wine in the dark"-kokemuksen siskoiltani ja toteutamme tämän elämyksen tänä keväänä. Niin jännää. 

Laittaaa PIHAA!! Tämä on taloprojektimme viimeinen pala. Enää puuttuu istutukset ja terassin pinnoitus. Saamme istuttaa oman kirsikkapuun, koota pojille trampoliinin ja ehkä hankkia löhöilytuolin meidän terassille. Sen jälkeen voimme vihdoin anoa loppuleimaa meidän talolle. 

Varata kesämatka koko perheelle. Haaveilemme matkasta, mutta emme tiedä vielä minne. Mielessä on pyörinyt Japani, Ranska ja pari muuta kohdetta. Katsotaan minne päädymme tänä vuonna.

Mistä sinä haaveilet? Mitä sinä aiot tehdä keväällä?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Ihania suunnitelmia♥ Mekin aiotaan suunnata Heurekaan ja laivalle! Lisäksi olemme kovasti jo suunitelleet muutamaa isompaa projektia niin kotona kuin mökilläkin, mutta katsotaan nyt mikä kevät ne totoutuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja suunnitelmia siis <3 Kyllä tämä on jännä tämä kevät kun yhtäkkiä on energiaa ja inspiraatiota puuhastella vaikka kuinka paljon! Mökkiprojektit ovat aina niin ihania :D

   Poista
 2. Luettuani Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin sain itseni kiinni haaveilenasta matkasta Japaniin. Vielä ei ole matkan aika, mutta ehkä voisi aloittaa vierailulla Roihuvuoreen kirsikankukka-aikaan. Kiasmassa ja Amos Rexissä oli tarkoitus käydä ja viettää miehen kanssa kahdenkeskinen viikonloppu. Nyt tosin tuli juuri tuplabuukkauksia kalenteriin.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japanin matka olisi niin ihana, mutta ehkä kirsikkapuujuhlassa saisi nauttia vähän samasta tunnelmasta! Huomasinkin, että Amos Rex:iin oli tullut uusi kiva näyttely ja uskon, että lapsetkin tykkäisiä. Pitäis lisätä tuo myös omalle listalle :D <3

   Poista